Fokhagymás sajttal töltött rántott hús ropogós bundában
Kicsit átalakul a rántott hús: fokhagymás krémsajttal töltve még ízletesebb.
Ha te is szívesen készítesz különféle töltött, göngyölt, rántott fogásokat, akkor ezt feltétlenül kóstold meg! A zöldfűszeres, fokhagymás krémsajt minden húst feldob. Csirkemellel éppolyan finom, mint karajjal. Még az igazi ínyencek elégedettek lesznek, ha megkóstolják ezt a rántott fogást.

Fokhagymás sajtos rántott hús
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- 25 dkg krémsajt
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A krémsajtot keverd össze a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal. A csirkemelleket mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, és egy éles késsel nyisd szét, mint egy könyvet. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Kend rá a krémsajtot, majd hajtsd össze. Ha biztosra akarsz menni, tűzd meg hústűvel.
Panírozd be a húst, tehát forgasd meg először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. A felesleges panírt rázd le róla. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és rakd bele a bundázott húst. Süsd minden oldalát aranybarnára közepes lángon körülbelül három-három perc alatt. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen.
