Puha, fokhagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül: így lesz tökéletes a tészta
Mindig jól jön egy új pogácsarecept: próbáld ki a gyors fokhagymás-sajtos változatot!

Puha, fokhagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül: így lesz tökéletes a tészta
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

Tónusos, karcsú test, kis helyen is végezhető gyakorlatokkal: személyi edző tippjei az otthoni tornához »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha azért nem sütsz gyakran pogácsát, mert hosszadalmasnak és macerásnak találod, adj esélyt a fokhagymás-sajtos változatnak! Az élesztőt nem kell felfuttatni, a tésztát nem kell keleszteni, rögtön szaggathatod is a pogácsákat. Többféle sajtból készítve még finomabb. 

Fokhagymás-sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 3 gerezd fokhagyma

Tetejére

  • 7 dkg sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, rakd hozzá a reszelt sajtot, a puha vajat, a tejfölt, az élesztőt, a zúzott fokhagymát és a sót, majd jól gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha elválik a kezedtől és az edény falától. Formázz belőle cipót, majd lisztezett felületen nyújtsd ki, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.
 

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kend le felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a pogácsákat aranybarnára 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük