Puha, fokhagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül: így lesz tökéletes a tészta
Mindig jól jön egy új pogácsarecept: próbáld ki a gyors fokhagymás-sajtos változatot!

Puha, fokhagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül: így lesz tökéletes a tészta
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Ráncok és sötét karikák ellen is jó a szójatej: így használd a fürdőszobában »

A 34 éves Lady Gaga fiatalabbnak néz ki, ha nincs kifestve: 8 ismert nő, aki bátran hanyagolhatja a sminket »

Kate Hudson szexi kis dekoltázsai: a 41 éves színésznő érti a módját, hogyan legyen ízlésesen dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha azért nem sütsz gyakran pogácsát, mert hosszadalmasnak és macerásnak találod, adj esélyt a fokhagymás-sajtos változatnak! Az élesztőt nem kell felfuttatni, a tésztát nem kell keleszteni, rögtön szaggathatod is a pogácsákat. Többféle sajtból készítve még finomabb. 

Fokhagymás-sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 3 gerezd fokhagyma

Tetejére

  • 7 dkg sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, rakd hozzá a reszelt sajtot, a puha vajat, a tejfölt, az élesztőt, a zúzott fokhagymát és a sót, majd jól gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha elválik a kezedtől és az edény falától. Formázz belőle cipót, majd lisztezett felületen nyújtsd ki, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.
 

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kend le felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a pogácsákat aranybarnára 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük