Puha, fokhagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül: így lesz tökéletes a tészta
Mindig jól jön egy új pogácsarecept: próbáld ki a gyors fokhagymás-sajtos változatot!

Puha, fokhagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül: így lesz tökéletes a tészta
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha azért nem sütsz gyakran pogácsát, mert hosszadalmasnak és macerásnak találod, adj esélyt a fokhagymás-sajtos változatnak! Az élesztőt nem kell felfuttatni, a tésztát nem kell keleszteni, rögtön szaggathatod is a pogácsákat. Többféle sajtból készítve még finomabb. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma

Tetejére

  • 7 dkg sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, rakd hozzá a reszelt sajtot, a puha vajat, a tejfölt, az élesztőt, a zúzott fokhagymát és a sót, majd jól gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha elválik a kezedtől és az edény falától. Formázz belőle cipót, majd lisztezett felületen nyújtsd ki, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.
 

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kend le felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a pogácsákat aranybarnára 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük