Puha, fokhagymás-sajtos pogácsa kelesztés nélkül: így lesz tökéletes a tészta
Mindig jól jön egy új pogácsarecept: próbáld ki a gyors fokhagymás-sajtos változatot!
Ha azért nem sütsz gyakran pogácsát, mert hosszadalmasnak és macerásnak találod, adj esélyt a fokhagymás-sajtos változatnak! Az élesztőt nem kell felfuttatni, a tésztát nem kell keleszteni, rögtön szaggathatod is a pogácsákat. Többféle sajtból készítve még finomabb.

Fokhagymás-sajtos pogácsa
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 2.5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
Tetejére
- 7 dkg sajt
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, rakd hozzá a reszelt sajtot, a puha vajat, a tejfölt, az élesztőt, a zúzott fokhagymát és a sót, majd jól gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha elválik a kezedtől és az edény falától. Formázz belőle cipót, majd lisztezett felületen nyújtsd ki, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval.
Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kend le felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a pogácsákat aranybarnára 20-25 perc alatt.
