Ropogós, fokhagymás-sajtos kenyér: edd még melegen
Nem kell a kenyeret saját kezűleg elkészíteni, kevés munkával újjávarázsolhatod a szárazabb péksüteményt is!

fokhagymas-sajtos-kenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél jobb módja nincs annak, hogy gyors és isteni vacsorát készíts, kínálhatsz hozzá felvágottakat, zöldségeket és salátát. Sőt, a fokhagymás-sajtos kenyeret előételként is számításba veheted. A vastag, nyúlós sajtréteg különösen finom rajta. Nagyon hasonlít a boltban kapható, fokhagymás bagetthez, de még annál is finomabb.

Fokhagymás-sajtos kenyér

Hozzávalók

  • 1 db francia kenyér
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret hosszában vágd ketté. A vajat olvaszd meg, keverd össze az olívaolajjal, a préselt fokhagymával, a sóval és a borssal. Kend a keveréket a kenyér belsejére. Csomagold a félbevágott, fűszeres péksütiket külön-külön fóliába, és tedd forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 10 percig. Vedd ki, szórd meg a háromféle reszelt sajttal, és told vissza hat-nyolc percre a sütőbe. Ha a sajt ráolvad, kiveheted. Tálalás előtt a tetejére szórhatsz még aprított petrezselymet.

A szárazabb péksütemény remek alapja lehet a french toastnak, azaz a francia bundás kenyérnek is. 

Ezt is szeretjük