Ropogós, fokhagymás-sajtos kenyér: edd még melegen
Nem kell a kenyeret saját kezűleg elkészíteni, kevés munkával újjávarázsolhatod a szárazabb péksüteményt is!

fokhagymas-sajtos-kenyer
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

Ezt a frizurát készítsd el, ha nem tudsz szépen fonni: egyszerű, mégis jól mutat »

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél jobb módja nincs annak, hogy gyors és isteni vacsorát készíts, kínálhatsz hozzá felvágottakat, zöldségeket és salátát. Sőt, a fokhagymás-sajtos kenyeret előételként is számításba veheted. A vastag, nyúlós sajtréteg különösen finom rajta. Nagyon hasonlít a boltban kapható, fokhagymás bagetthez, de még annál is finomabb.

Fokhagymás-sajtos kenyér

Hozzávalók:

  • 1 db francia kenyér
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret hosszában vágd ketté. A vajat olvaszd meg, keverd össze az olívaolajjal, a préselt fokhagymával, a sóval és a borssal. Kend a keveréket a kenyér belsejére. Csomagold a félbevágott, fűszeres péksütiket külön-külön fóliába, és tedd forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 10 percig. Vedd ki, szórd meg a háromféle reszelt sajttal, és told vissza hat-nyolc percre a sütőbe. Ha a sajt ráolvad, kiveheted. Tálalás előtt a tetejére szórhatsz még aprított petrezselymet.

A szárazabb péksütemény remek alapja lehet a french toastnak, azaz a francia bundás kenyérnek is. 

Ezt is szeretjük