Ropogós, fokhagymás-sajtos kenyér: edd még melegen
Nem kell a kenyeret saját kezűleg elkészíteni, kevés munkával újjávarázsolhatod a szárazabb péksüteményt is!

fokhagymas-sajtos-kenyer
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél jobb módja nincs annak, hogy gyors és isteni vacsorát készíts, kínálhatsz hozzá felvágottakat, zöldségeket és salátát. Sőt, a fokhagymás-sajtos kenyeret előételként is számításba veheted. A vastag, nyúlós sajtréteg különösen finom rajta. Nagyon hasonlít a boltban kapható, fokhagymás bagetthez, de még annál is finomabb.

Fokhagymás-sajtos kenyér

Hozzávalók:

  • 1 db francia kenyér
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret hosszában vágd ketté. A vajat olvaszd meg, keverd össze az olívaolajjal, a préselt fokhagymával, a sóval és a borssal. Kend a keveréket a kenyér belsejére. Csomagold a félbevágott, fűszeres péksütiket külön-külön fóliába, és tedd forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 10 percig. Vedd ki, szórd meg a háromféle reszelt sajttal, és told vissza hat-nyolc percre a sütőbe. Ha a sajt ráolvad, kiveheted. Tálalás előtt a tetejére szórhatsz még aprított petrezselymet.

A szárazabb péksütemény remek alapja lehet a french toastnak, azaz a francia bundás kenyérnek is. 

Ezt is szeretjük