Ropogós, fokhagymás-sajtos kenyér: edd még melegen
Nem kell a kenyeret saját kezűleg elkészíteni, kevés munkával újjávarázsolhatod a szárazabb péksüteményt is!

- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Ennél jobb módja nincs annak, hogy gyors és isteni vacsorát készíts, kínálhatsz hozzá felvágottakat, zöldségeket és salátát. Sőt, a fokhagymás-sajtos kenyeret előételként is számításba veheted. A vastag, nyúlós sajtréteg különösen finom rajta. Nagyon hasonlít a boltban kapható, fokhagymás bagetthez, de még annál is finomabb.
Fokhagymás-sajtos kenyér
Hozzávalók
- 1 db francia kenyér
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg mozzarella sajt
- 8 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 szál petrezselyem
- 2 teáskanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A kenyeret hosszában vágd ketté. A vajat olvaszd meg, keverd össze az olívaolajjal, a préselt fokhagymával, a sóval és a borssal. Kend a keveréket a kenyér belsejére. Csomagold a félbevágott, fűszeres péksütiket külön-külön fóliába, és tedd forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 10 percig. Vedd ki, szórd meg a háromféle reszelt sajttal, és told vissza hat-nyolc percre a sütőbe. Ha a sajt ráolvad, kiveheted. Tálalás előtt a tetejére szórhatsz még aprított petrezselymet.
A szárazabb péksütemény remek alapja lehet a french toastnak, azaz a francia bundás kenyérnek is.