Fokhagymás-sajtos csiga kelt tésztából: sokáig friss, puha marad
A csiga édesen, sósan is letehetetlen finomság. Próbáld ki a sajtos változatot fokhagymával megbolondítva!

fokhagymas-sajtos-csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelt tésztából készülő sajtos csigák finom puhák, és másnapra sem csökken az élvezeti értékük. Bármilyen keményebb sajtot használhatsz, nem baj, ha karakteresebb. A trappista ugyanolyan jó választás, mint a feta vagy a füstölt. Kínálhatod tartalmas leves után, csomagolhatsz belőle tízóraira, de esti filmnézéshez is kiváló nass. 

Fokhagymás-sajtos csiga

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárga
  • 1 teáskanál

A töltelékhez

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel, azaz várd meg, míg megemelkedik, és habos lesz.

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a tojássárgáját, a sót és a felfutott élesztőt, majd alaposan dolgozd össze. Közben tedd hozzá az olvasztott, de kihűlt vajat. Addig dagaszd, amíg elválik a kezedtől és az edénytől. Formázz a tésztából két cipót, és letakarva keleszd körülbelül 45-55 perc alatt a duplájára. 
 

A töltelékhez a vajat, a zúzott fokhagymát és a sót keverd össze. A sajtot reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. 
A cipókat nyújtsd ki körülbelül három milliméteresre és téglalap alakúra, kend meg a vajjal, szórd meg a sajttal, majd szorosan csavard fel, mint a bejglit. A rudakat éles késsel vágd körülbelül egy-másfél centis szeletekre. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt süsd aranysárgára.  
Az egyszerre ropogós és szaftos pizzás csigáknak is mindig nagy sikerük van! 

Ezt is szeretjük