Házi pesto fokhagymából és petrezselyemből: amíg a szósz készül, a tészta is megfő hozzá
A parmezánnal, dióval gazdagított, saját készítésű pesto feldobja a legegyszerűbb tésztát is.
A különféle pestók Olaszországban nagyon népszerűek. Különösen a bazsalikomos és a petrezselymes változatok kedveltek, de idénytől függően variálhatod a zöldeket. Bár hagyományosan a pesto mozsárban készül, bátran bevetheted az aprítógépet is. A tésztát üdévé varázsolja, továbbá érdemes megkóstolni grillezett, sült húsokkal is, és a szendvicset is feldobhatod vele.
Fokhagymás-petrezselymes pesto
Hozzávalók
- 2 bögre petrezselyem
- 8 dkg dió
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig.
A diót száraz serpenyőben pörköld meg kicsit. A petrezselymet mosd meg, csepegtesd le, és tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a diót, a reszelt parmezánt, a fokhagymát, és pépesítsd. Öntsd hozzá az olívaolajat, azzal is keverd egy kicsit. Amikor már jó krémes, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Keverd össze a kifőzött, lecsepegtetett tésztával.
A maradék pestót töltsd át üvegbe, és tárold a hűtőben. Próbáld ki az illatos, zamatos bazsalikomos pestót is!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept