Házi pesto fokhagymából és petrezselyemből: amíg a szósz készül, a tészta is megfő hozzá
A parmezánnal, dióval gazdagított, saját készítésű pesto feldobja a legegyszerűbb tésztát is.

pesos-pasta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle pestók Olaszországban nagyon népszerűek. Különösen a bazsalikomos és a petrezselymes változatok kedveltek, de idénytől függően variálhatod a zöldeket. Bár hagyományosan a pesto mozsárban készül, bátran bevetheted az aprítógépet is. A tésztát üdévé varázsolja, továbbá érdemes megkóstolni grillezett, sült húsokkal is, és a szendvicset is feldobhatod vele.

petrezselymes-fokhagymas-pesto
Fotó: Svetlana Monyakova

Fokhagymás-petrezselymes pesto

Hozzávalók:

  • 2 bögre petrezselyem
  • 8 dkg dió
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig.
A diót száraz serpenyőben pörköld meg kicsit. A petrezselymet mosd meg, csepegtesd le, és tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a diót, a reszelt parmezánt, a fokhagymát, és pépesítsd. Öntsd hozzá az olívaolajat, azzal is keverd egy kicsit. Amikor már jó krémes, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Keverd össze a kifőzött, lecsepegtetett tésztával.
A maradék pestót töltsd át üvegbe, és tárold a hűtőben. Próbáld ki az illatos, zamatos bazsalikomos pestót is!

Ezt is szeretjük