Fokhagymás párolt marha: így lesz a szaftja sűrű, a hús omlós
A fűszeres marha órákon át puhul, de szinte nincs vele semmi munka.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
A dinsztelt marha kiadós, fejedelmi ebéd lehet. A bor és a fűszerek csodás ízt adnak neki, a hús vajpuhára párolódik, és a szaftja is isteni. A krumplipüré tökéletes köret hozzá. A marhát hidegen, hagymával zsemlébe is teheted.
Fokhagymás párolt marha
Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dl vörösbor
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál zsír
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst mosd meg, hártyázd le és szeleteld fel. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel, és dobd a felhevített zsiradékra. Amikor üveges, rakd rá a hússzeleteket, a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, és öntsd fel a vörösborral. Adj még hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve, kis lángon párold a húst körülbelül három, három és fél órán keresztül.
Ha szereted a marhahúst, akkor ebből az összeállításból könnyen válogatsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept