Fokhagymás párolt marha: így lesz a szaftja sűrű, a hús omlós
A fűszeres marha órákon át puhul, de szinte nincs vele semmi munka.
A dinsztelt marha kiadós, fejedelmi ebéd lehet. A bor és a fűszerek csodás ízt adnak neki, a hús vajpuhára párolódik, és a szaftja is isteni. A krumplipüré tökéletes köret hozzá. A marhát hidegen, hagymával zsemlébe is teheted.
Fokhagymás párolt marha
Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dl vörösbor
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál zsír
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst mosd meg, hártyázd le és szeleteld fel. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel, és dobd a felhevített zsiradékra. Amikor üveges, rakd rá a hússzeleteket, a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, és öntsd fel a vörösborral. Adj még hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve, kis lángon párold a húst körülbelül három, három és fél órán keresztül.
Ha szereted a marhahúst, akkor ebből az összeállításból könnyen válogatsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept