Fokhagymás párolt marha: így lesz a szaftja sűrű, a hús omlós
A fűszeres marha órákon át puhul, de szinte nincs vele semmi munka.

dinsztelt-marha
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dinsztelt marha kiadós, fejedelmi ebéd lehet. A bor és a fűszerek csodás ízt adnak neki, a hús vajpuhára párolódik, és a szaftja is isteni. A krumplipüré tökéletes köret hozzá. A marhát hidegen, hagymával zsemlébe is teheted.  

Fokhagymás párolt marha

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl vörösbor
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, hártyázd le és szeleteld fel. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel, és dobd a felhevített zsiradékra. Amikor üveges, rakd rá a hússzeleteket, a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, és öntsd fel a vörösborral. Adj még hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve, kis lángon párold a húst körülbelül három, három és fél órán keresztül. 
Ha szereted a marhahúst, akkor ebből az összeállításból könnyen válogatsz. 

Ezt is szeretjük