Fokhagymás párolt marha: így lesz a szaftja sűrű, a hús omlós

A fűszeres marha órákon át puhul, de szinte nincs vele semmi munka.

Fokhagymás párolt marha
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A dinsztelt marha kiadós, fejedelmi ebéd lehet. A bor és a fűszerek csodás ízt adnak neki, a hús vajpuhára párolódik, és a szaftja is isteni. A krumplipüré tökéletes köret hozzá. A marhát hidegen, hagymával zsemlébe is teheted.  

Fokhagymás párolt marha

Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl vörösbor
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, hártyázd le és szeleteld fel. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel, és dobd a felhevített zsiradékra. Amikor üveges, rakd rá a hússzeleteket, a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, és öntsd fel a vörösborral. Adj még hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve, kis lángon párold a húst körülbelül három, három és fél órán keresztül. 
Ha szereted a marhahúst, akkor ebből az összeállításból könnyen válogatsz. 

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük