Fokhagymás, parmezános spagetti, ahogy az olaszok szeretik
Az olívaolajban pirított fokhagymától és a parmezántól válik igazán karakteressé ez az ínyenc spagetti.

fokhagymas-parmezanos-spageti-recept
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

Sampon helyett szódabikarbóna: tisztítja a hajat és fillérekbe kerül »

Kipucolja a szervezetet és tele van C-vitaminnal: ezért csempéssz fodros kelt a turmixodba »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok fokhagymás tésztája, az aglio e olio neked is bejön, ha szereted a pikánsabb fogásokat. A kellemesen csípős étel a trattoriák nagy kedvence, de otthon is villámgyorsan, 20 perc alatt összedobható. Ráadásul a hozzávalókat is nagy valószínűség szerint megtalálod a kamrádban. 

Fokhagymás, parmezános spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 8 dkg reszelt parmenzán
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, amikor elkezd forrni, dobd bele a spagettit, szórj hozzá sót, és főzd körülbelül 10 perc alatt al dente állagúra. Amikor már nem kemény, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd rakd bele a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg elkezd barnulni. Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert akkor keserűvé válhat. 
Keverd hozzá a spagettit, sózd, borsozd, és amennyiben bírod, szórj még hozzá chilit, majd forgasd össze. A tetejére mehet aprított petrezselyem és reszelt parmezán.
A carbonara spagetti is a kedvenced? Ez a változat ráadásul hihetetlenül egyszerű is. 

Ezt is szeretjük