Fokhagymás, parmezános spagetti, ahogy az olaszok szeretik
Az olívaolajban pirított fokhagymától és a parmezántól válik igazán karakteressé ez az ínyenc spagetti.

fokhagymas-parmezanos-spageti-recept
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok fokhagymás tésztája, az aglio e olio neked is bejön, ha szereted a pikánsabb fogásokat. A kellemesen csípős étel a trattoriák nagy kedvence, de otthon is villámgyorsan, 20 perc alatt összedobható. Ráadásul a hozzávalókat is nagy valószínűség szerint megtalálod a kamrádban. 

Fokhagymás, parmezános spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 8 dkg reszelt parmenzán
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, amikor elkezd forrni, dobd bele a spagettit, szórj hozzá sót, és főzd körülbelül 10 perc alatt al dente állagúra. Amikor már nem kemény, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd rakd bele a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg elkezd barnulni. Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert akkor keserűvé válhat. 
Keverd hozzá a spagettit, sózd, borsozd, és amennyiben bírod, szórj még hozzá chilit, majd forgasd össze. A tetejére mehet aprított petrezselyem és reszelt parmezán.
A carbonara spagetti is a kedvenced? Ez a változat ráadásul hihetetlenül egyszerű is. 

Ezt is szeretjük