Fokhagymás, parmezános spagetti, ahogy az olaszok szeretik
Az olívaolajban pirított fokhagymától és a parmezántól válik igazán karakteressé ez az ínyenc spagetti.

fokhagymas-parmezanos-spageti-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olaszok fokhagymás tésztája, az aglio e olio neked is bejön, ha szereted a pikánsabb fogásokat. A kellemesen csípős étel a trattoriák nagy kedvence, de otthon is villámgyorsan, 20 perc alatt összedobható. Ráadásul a hozzávalókat is nagy valószínűség szerint megtalálod a kamrádban. 

Fokhagymás, parmezános spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 8 dkg reszelt parmenzán
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet melegíteni, amikor elkezd forrni, dobd bele a spagettit, szórj hozzá sót, és főzd körülbelül 10 perc alatt al dente állagúra. Amikor már nem kemény, de még nem is puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd rakd bele a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg elkezd barnulni. Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert akkor keserűvé válhat. 
Keverd hozzá a spagettit, sózd, borsozd, és amennyiben bírod, szórj még hozzá chilit, majd forgasd össze. A tetejére mehet aprított petrezselyem és reszelt parmezán.
A carbonara spagetti is a kedvenced? Ez a változat ráadásul hihetetlenül egyszerű is. 

Ezt is szeretjük