Fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán: grillezve még finomabb
A fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán köretnek ugyanolyan tökéletes, mint könnyű ebédnek.
Grillezve bármilyen zöldség jobb, nem kivétel ez alól a padlizsán sem. Érett, édes paradicsommal, fűszerekkel feldobva könnyen isteni fogást készíthetsz belőle, amit még diéta alatt is bevethetsz, hisz alig van benne kalória. Nagy előnye még, hogy villámgyorsan elkészül.
Fokhagymás, paradicsomos sült padlizsán
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál koriander aprított
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt vágd fel karikákra, sózd be, és pihentesd 20 percig. Így biztosan nem lesz keserű. Ezt követően rakd grillrácsra, és süsd oldalanként 2-2 percig. Serpenyőben kevés olajon is megsütheted.
Közben rakd egy tálba a felkockázott paradicsomot, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Kanalazd a padlizsán tetejére, és szórd meg korianderrel.
A padlizsán az alapja a zamatos ajvárnak is. Jót tesz neki, ha grillezve kerül a mártásba.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció