Szerencsehozó lencsefőzelék mustárral és fokhagymával: már most készítsd el holnapra
A hagyományos újévi lencsefőzelék füstölt hús levében fő. Még finomabb, ha mustárt és fokhagymát is teszel hozzá.

lencsefozelek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Állítólag aki lencsét eszik újév napján, annak hamar pénz áll majd a házhoz. Ezen ne múljon - készítsd el ezt a nagyon finom, savanykás főzeléket még az év utolsó napján, hogy január elsején már csak melegíteni kelljen. A legfinomabb ízek elérése érdekében füstölt tarját főzz bele.

Fokhagymás, mustáros újévi lencsefőzelék receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 25 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét előző este alaposan mosd át és áztasd be. Másnap tedd fel sós vízben főni, közben add hozzá a felszeletelt húst, a nagyobb darabokra vágott kolbászt, a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymagerezdeket, valamint a babérlevelet. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a lencse, készítsd el a rántást. Ehhez kevés olajon futtasd meg a lisztet, majd vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, és önts rá egy keveset a főzelék levéből is. Tedd vissza a tűzre, és kézi habverővel - hogy ne legyen csomós - kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ekkor öntsd a lencséhez, és még mindig habverő segítségével kevergesd továbbra is, amíg a főzelék a megfelelő állagot eléri. Ízesítsd mustárral és citromlével, és forrald össze. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt adhatsz hozzá.

Ha kicsit szokatlanabb módon készítenéd el az újévi fogást, próbáld ki az édesburgonyás, rukkolás lencsesalátát!

Ezt is szeretjük