Omlós fokhagymás-mézes csirkecomb: csak told a sütőbe, és süsd össze
A fűszeres, mézes csirkecomb isteni ebéd vagy vacsora lehet, ráadásul gyorsan az asztalra teheted.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Ne csak csirkemellet készíts, a combot egy jól megválasztott páccal fantasztikussá teheted. A fűszeres, mézes változat az édes és a sós ízek kiváló kombinációja. Mindenféle erőlködés nélkül elkészítheted, és biztosan bezsebelsz néhány dicséretet. A pácnak köszönhetően a hús sütés közben sem fog kiszáradni. Alsó- és felsőcombból is tökéletes lesz a végeredmény.
Fokhagymás-mézes csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj
- 1 ág rozmaring
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A mázhoz keverd össze a mézet, az olajat, a borsot, a köményt és a rozmaringot. A csirkecombokat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrszálak, távolítsd el. Sózd be, rakd egy tepsibe, kend be a mézes keverékkel, és tegyél mindegyik combra fokhagymát.
Rendezd a combokat zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk vizet, és fóliázd le. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 50-60 perc alatt. Amikor már majdnem puha a hús, vedd le a fóliát, és pirítsd még pár percig.
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!
Még több recept