Egyszerű, fokhagymás házi majonéz: ebben nincs semmi tartósítószer
A fokhagymás majonéz sokkal pikánsabb, mint a bolti, és az állaga is tökéletes.

Egyszerű, fokhagymás házi majonéz: ebben nincs semmi tartósítószer
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobd fel a krumplikat, sülteket, halakat, szendvicseket házi készítésű, fokhagymás majonézzel! Nem tart sokáig elkészíteni az egyik legnépszerűbb szószt. A tökéletes állag egyik titka, hogy az olajat több részletben, először csak cseppenként keverd hozzá. Egy hétnél ne tárold tovább a hűtőben.

Hozzávalók:

  • 4 dl étolaj
  • 4 db tojássárga
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A friss, nagyobb méretű tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd félre, ezúttal nem lesz rá szükséged. A sárgáját keverd ki jó alaposan a cukorral, a megtisztított, zúzott fokhagymával, a mustárral, a sóval és a borssal.
 

Ha már krémes, mehet hozzá több részletben az olaj. Először szinte cseppenként rakd hozzá, utána pedig egyszerre csak annyit, amennyit a massza felvesz. Lelkesen kevergesd, különben kicsapódhat a tojássárga, és akkor nem lesz krémes a majonéz. Végül rakd hozzá a citrom levét. Amikor már elég sűrű, kóstold meg. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.

Blog.hu ajánló