Egyszerű, fokhagymás házi majonéz: ebben nincs semmi tartósítószer
A fokhagymás majonéz sokkal pikánsabb, mint a bolti, és az állaga is tökéletes.
Dobd fel a krumplikat, sülteket, halakat, szendvicseket házi készítésű, fokhagymás majonézzel! Nem tart sokáig elkészíteni az egyik legnépszerűbb szószt. A tökéletes állag egyik titka, hogy az olajat több részletben, először csak cseppenként keverd hozzá. Egy hétnél ne tárold tovább a hűtőben.

Fokhagymás majonéz
Hozzávalók
- 4 dl étolaj
- 4 db tojássárga
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A friss, nagyobb méretű tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd félre, ezúttal nem lesz rá szükséged. A sárgáját keverd ki jó alaposan a cukorral, a megtisztított, zúzott fokhagymával, a mustárral, a sóval és a borssal.
Ha már krémes, mehet hozzá több részletben az olaj. Először szinte cseppenként rakd hozzá, utána pedig egyszerre csak annyit, amennyit a massza felvesz. Lelkesen kevergesd, különben kicsapódhat a tojássárga, és akkor nem lesz krémes a majonéz. Végül rakd hozzá a citrom levét. Amikor már elég sűrű, kóstold meg. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.
