Karcsúsító fasírt húsmentesen - Segít leszedni a plusz kilókat
Húsmentes napokon az ízletes, fokhagymás karfiolfasírt tökéletes fogás.
Sokkal finomabb, különlegesebb, mint az egyszerű rántott karfiol. Ráadásul kiválóan beillesztheted a fogyókúrádba. Alacsony az energiatartalma, mégsem kell belőle sokat enni, hogy jóllakj.
Ha a karfiolt fedő nélkül főzöd, elillannak belőle a puffadást okozó gázok. Süsd olaj helyett tepsiben a zöldségfasírtot, akkor még diétásabb. Kínálhatod mártogatóssal, salátával.
Fokhagymás karfiolfasírt
- 1 nagyobb karfiol
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje: 40 perc
A karfiolt szedd rózsáira, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd puhára körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és késsel aprítsd fel, vagy villával törd meg. Ízesítsd még sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral, aprított petrezselyemmel, rakd hozzá a tojást, két evőkanál zsemlemorzsát, és jól dolgozd össze a masszát.
Hagyd öt percig állni, majd formázz belőle tetszés szerinti pogácsákat. Forgasd meg a maradék zsemlemorzsában, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Tedd forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Közben egyszer fogasd át, hogy mindkét oldala szép piros legyen.