Fokhagymás, joghurtos pácban sült csirkemell: így biztosan nem szárad ki
Ha fokhagymás, joghurtos pácban sütöd a csirkemellet, jó szaftos és omlós lesz.
A joghurtos pácban sült csirkemell több szempontból is a hétvégi ebédek kedvence lehet. Egyrész isteni, másrészt alig van vele munka. Az ízesítést sem kell túlbonyolítani, a zöldfűszerek sokat dobnak rajta. Sütőben vagy grillen is tökéletes lehet a végeredmény. Könnyed salátával vagy zöldségkörettel még a fogyókúrába is beillesztheted.
Fokhagymás, joghurtos pácban sült csirkemell
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 1.5 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Keverd össze egy tálban a joghurtot a reszelt fokhagymával, a borssal, a zöldfűszerekkel és az olívaolajjal. Kend be vele a csirkemellfiléket, és pácold a húst legalább egy órán át, hogy jól átjárják a fűszerek.
Pihentetés után rakd át a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és fóliázd le. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd puhára körülbelül 40 perc alatt. Ha könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még egy kicsit. Grillrácson is megsütheted a csirkemellet, körülbelül 10 perc alatt piros és puha lesz. Közben folyamatosan forgasd.
Ha szereted az egyszerre sós, egyszerre édes húsokat, akkor a mázas csirkemellet se hagyd ki!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció