Fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában sütve: szuperfinom, ropogós rántott hús
Itt az új hétvégi kedvenc! A fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában az egyik legjobb alternatíva a rántott húsra.
A rántott húst szinte mindenki szereti, és ez a változat az egyik legfinomabb. A joghurtos pácban érlelt csirkemell fantasztikusan omlós és kellemesen fokhagymaízű lesz. A bundát pedig a szezámmag teszi különlegessé. Kevésbé hizlal, ha tesiben sütöd meg, hisz nem szívja meg magát olajjal.
Fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell
- 15 dkg natúr joghurt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 teáskanál zöldfűszer aprított
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. A joghurtot keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel. Tedd bele a hússzeleteket, és rakd a hűtőbe fél-egy órára.
Pihentetés után a zsemlemorzsát szórd egy tálba, keverd hozzá a szezámmagot, és forgasd meg benne a lecsepegtetett csirkemellet. Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Sütőben is megsütheted a húst, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt pirulnak meg a szeletek.
A bundát számtalan módon variálhatod: megbolondíthatod magvakkal, zöldfűszerekkel és más, izgalmas hozzávalókkal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció