Fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában sütve: szuperfinom, ropogós rántott hús

Itt az új hétvégi kedvenc! A fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában az egyik legjobb alternatíva a rántott húsra.

fokhagymas-joghurtos-csirkemell-szezammagos-bundaban
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott húst szinte mindenki szereti, és ez a változat az egyik legfinomabb. A joghurtos pácban érlelt csirkemell fantasztikusan omlós és kellemesen fokhagymaízű lesz. A bundát pedig a szezámmag teszi különlegessé. Kevésbé hizlal, ha tesiben sütöd meg, hisz nem szívja meg magát olajjal. 

Fokhagymás, joghurtos csirkemell szezámmagos bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 teáskanál aprított zöldfűszer
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. A joghurtot keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel. Tedd bele a hússzeleteket, és rakd a hűtőbe fél-egy órára. 
 

Pihentetés után a zsemlemorzsát szórd egy tálba, keverd hozzá a szezámmagot, és forgasd meg benne a lecsepegtetett csirkemellet.  Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd papírtörlőn csepegtesd le az olajat. Sütőben is megsütheted a húst, 180 fokon körülbelül 20 perc alatt pirulnak meg a szeletek. 
A bundát számtalan módon variálhatod: megbolondíthatod magvakkal, zöldfűszerekkel és más, izgalmas hozzávalókkal. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük