Fokhagymával sült, fűszeres krumpli: kívül jó ropogós
Nem kell több kifogás, ha sült krumplit kíván a család! Ez nem tocsog az olajban.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A sült krumpli a legolcsóbb és legfinomabb köretek egyike. Ha bőséges olajban sütöd, nagyon megszívja magát, épp ezért jobb megoldás, ha sütőbe teszed. Tálalhatod aztán mindenféle hússal, esetleg mártogasd a legkülönbözőbb szószakba, és ropogtasd kedvedre egy film vagy baráti beszélgetés közben!
Fokhagymás, fűszeres sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 1 fej fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ha nem túl vastag és csúnya a héja, akkor akár rajta is hagyhatod. Vágd fel nagyobb hasábokra, rakd egy tálba, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd, majd kézzel jól forgasd össze. Egy tepsit bélelj kis sütőpapírral, és rendezd el rajta a krumpliszeleteket. Rakj melléjük fokhagymagerezdeket és kakukkfüvet is.
Dugd a tepsit a sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Többször forgasd át a hasábokat, hogy mindenhol egyformán puhuljanak és piruljanak. Süsd addig, amíg belül puha, kívül ropogós nem lesz.

Még több recept