Fokhagymával sült, fűszeres krumpli: kívül jó ropogós

Nem kell több kifogás, ha sült krumplit kíván a család! Ez nem tocsog az olajban.

Fokhagymával sült, fűszeres krumpli: kívül jó ropogós
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült krumpli a legolcsóbb és legfinomabb köretek egyike. Ha bőséges olajban sütöd, nagyon megszívja magát, épp ezért jobb megoldás, ha sütőbe teszed. Tálalhatod aztán mindenféle hússal, esetleg mártogasd a legkülönbözőbb szószakba, és ropogtasd kedvedre egy film vagy baráti beszélgetés közben!

Fokhagymás, fűszeres sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ha nem túl vastag és csúnya a héja, akkor akár rajta is hagyhatod. Vágd fel nagyobb hasábokra, rakd egy tálba, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd, majd kézzel jól forgasd össze. Egy tepsit bélelj kis sütőpapírral, és rendezd el rajta a krumpliszeleteket. Rakj melléjük fokhagymagerezdeket és kakukkfüvet is.

Dugd a tepsit a sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Többször forgasd át a hasábokat, hogy mindenhol egyformán puhuljanak és piruljanak. Süsd addig, amíg belül puha, kívül ropogós nem lesz.

Ezt is szeretjük