Fokhagymás, szaftos dinsztelt marha: órákon át puhul omlósra a hús
A dinsztelt marha a sok fokhagymától még finomabb lesz, a szaftját pedig élvezet tunkolni.

A marhahúsból számos finomságot készíthetsz, dinsztelve, fűszeresen fenséges. Ha a húst először kevés forró zsiradékon megpirítod, akkor az később sem szárad ki. Bár hosszú ideig készül, nagyon kevés, körülbelül 15 perc munka van vele.
Fokhagymás dinsztelt marha
Hozzávalók
- 60 dkg marhacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 2 teáskanál mustár
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst mosd meg, és szeleteld fel. A vöröshagymát vágd karikákra, és a zsíron dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, süsd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, mustárral, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Kis lángon dinszteld körülbelül három órán át. Közben kóstold meg, ha szükséges hozzá fűszer, szórj hozzá. Amikor a kést könnyen bele tudod szúrni a húsba, leveheted a tűzről.
Ha van időd, a zöldséges burgundi marharagut is feltétlenül készítsd el, megéri a fáradságot!