Fokhagymás csirkemell tejszínes tésztával: isteni ebéd fél óra alatt
A csirkemellet ne csak krumplival tálald, a tejszínes tészta is kiváló, laktató köret lehet.

fokhagymas-csirkemell-tejszines-tesztaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirke és a tejszínes tészta kiváló kombináció, ha ízletes ebédet készítenél. Ennek a fogásnak nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Amíg a tészta megfő, a szószt is összedobod. A csirkét pedig hirtelen, gyorsan kell megsütni. A vajtól szép aranyszínű kéreg sül a húsra. Ha szereted a Chicken Alfredo tésztát, ezt is kóstold meg.

Fokhagymás csirkemell tejszínes tésztával

Hozzávalók

A húshoz

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj a páchoz
  • 3 evőkanál olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál vaj
  • bors

A tésztához

  • 40 dkg tészta
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát dobd sós, lobogó vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, azaz már nem túl kemény, és már nem nyers, szűrd le, és csepegtesd le.  


A szószhoz a fokhagymát kevés olajon süsd addig, amíg elkezd színesedni, majd öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és hevítsd forráspontig. Keverd hozzá a tésztát.


A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté. Kicsit klopfold ki, majd kend be sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele a csirkét, és süsd hirtelen, magas hőfokon mindkét oldalát három-három percig. Tálald a tésztát sült csirkével, és szórd meg még aprított petrezselyemmel. 

A tejszínes, csirkés tészta borsóval is isteni, krémes és üde.

Ezt is szeretjük