Fokhagymás csirkemell szezámmagos bundában: így még finomabb a rántott hús
A szezámmagos bundában sült fokhagymás csirkemell igazi újdonság lehet a hétvégi menüben.

szezammagos-csirkemell-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek és a felnőttek nagy kedvencét, a rántott csirkemellet egyszerűen feldobhatod, ha panírozáskor a zsemlemorzsához egy evőkanál szezámmagot is keversz. Még finomabb ízt ad a húsnak, ha fokhagymás tejben pácolod néhány órát. A szükséges tojásmennyiség attól függ, mekkorát használsz: a kis méretűből több kell, a nagyból kevesebb.

Fokhagymás csirkemell szezámmagos bundában

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 3 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, és dörzsöld be sóval, borssal. Fokhagymanyomóval zúzd össze a fokhagymagerezdeket, keverd el a tejjel, tedd bele a csirkét, és a hűtőben hagyd állni legalább két órát.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. A húst forgasd először lisztbe, utána a villával felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába. Tedd a szeleteket egy tányérba.

Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat. Ha már elég forró, tehát a beledobott kis panír sisteregve feljön a tetejére, helyezd bele a húsokat, és oldalankét négy-négy perc alatt közepes lángon süsd meg ropogósra. Papírtörlővel kibélelt tálcán itasd le róluk az olajat, és tálalásig fedd le alufóliával.
A rántott húst kínálhatod ropogósra sült édesburgonyával is. 

Ezt is szeretjük