Egészben sült, fokhagymás, citromos csirke: mit csinálj, hogy ne száradjon ki?
Az egészben sült csirkének már a látványa és az illata meghozza mindenki étvágyát. Könnyű, laktató, és elkészíteni sem bonyolult.

fokhagymas-citromos-sult-csirke
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style
retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan nem szeretik egészben sütni a csirkét, mert attól tartanak, hogy így kiszárad, és kevésbé lesz élvezhető. Néhány trükkel azonban finomabbat készíthetsz, mint eddig bármikor. Az egyik titok, hogy feltétlenül töröld szárazra a húst, mielőtt befűszerezed. A másik, hogy locsolgasd száraz fehérborral vagy húslevessel. A fűszerezésen is sok múlik! Fantasztikus, ahogy a fokhagyma, a rozmaring, a kakukkfű és a citrom együtt átjárják a csirkét. 

Fokhagymás, citromos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db egész csirke
  • 1 fej fokhagyma
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 teáskanál
  • 1 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsd egy kisebb tálba, add hozzá az aprított kakukkfüvet, a rozmaringot, a borsot, majd mehet hozzá egy citrom reszelt héja, három teáskanál só és két gerezd préselt fokhagyma. A csirkét mosd meg, papírtörlővel jól itasd le róla a nedvességet, és tedd egy tűzálló tálba vagy tepsibe. A citromokat vágd karikákra, a maradék fokhagymagerezdekkel és a vöröshagymával együtt tedd a sütőbe. A hús mindkét oldalát dörzsöld be a fokhagymás keverékkel, nyúlj be óvatosan a bőre alá is. Locsold meg fehérborral, és told a forró sütőbe.

Egy átlagos csirke körülbelül másfél óra alatt puhul meg. Közben folyamatosan locsolgasd a saját levével, a maradék borral, és forgasd át többször. Amikor könnyen belemegy a mellébe egy hegyes kés vagy hústű, a combból pedig tiszta lé folyik ki, biztosan átsült. Ha szükséges, magasabb hőfokon piríthatod még.   

Nincs annyi időd, hogy megvárd, amíg egy egész csirke átsül? Használd csak a mellét, és öntsd le kapros, tejszínes szósszal

Ezt is szeretjük