Fokhagymás, citromos csirkeszárnyak sütőben sütve: chilivel megszórva még finomabb

Készítsd el a sült csirkeszárnyakat fokhagymás, citromos pácban!

fokhagymas citromos csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fokhagymás-citromos pácban sütve mennyei a ropogós sült csirkeszárny. Ha szereted az erőset, mindenképpen szórd meg egy kevés chilivel is. A csirkeszárnyak falatozásakor nyugodtan félreteheted a kést és a villát, és a kezedbe véve fogyaszthatod őket.

Fokhagymás-citromos csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 lime leve
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyak mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. A citrom és a lime levét facsard ki és szűrd át. Öntsd őket egybe, add hozzájuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, a kakukkfüvet és a chilit. Fektesd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és pihentesd letakarva a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a szárnyakat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Öntsd a tetejükre a visszamaradt fűszeres levet, és 220 fokon 45 perc alatt süsd őket ropogósra.

A chili és a lime párosa a sült édesburgonyánál is remekül működik.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük