Fokhagymás, citromos csirkeszárnyak sütőben sütve: chilivel megszórva még finomabb
Készítsd el a sült csirkeszárnyakat fokhagymás, citromos pácban!
Fokhagymás-citromos pácban sütve mennyei a ropogós sült csirkeszárny. Ha szereted az erőset, mindenképpen szórd meg egy kevés chilivel is. A csirkeszárnyak falatozásakor nyugodtan félreteheted a kést és a villát, és a kezedbe véve fogyaszthatod őket.
Fokhagymás-citromos csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 4 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 lime leve
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A csirkeszárnyak mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. A citrom és a lime levét facsard ki és szűrd át. Öntsd őket egybe, add hozzájuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, a kakukkfüvet és a chilit. Fektesd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és pihentesd letakarva a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a szárnyakat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Öntsd a tetejükre a visszamaradt fűszeres levet, és 220 fokon 45 perc alatt süsd őket ropogósra.
A chili és a lime párosa a sült édesburgonyánál is remekül működik.
Chilis-mézes mázzal pirult édesburgonya - A belseje krémesre sül
Kellemesen csípős, leheletnyit füstös és természetesen édes az így készült, sütőben sült édesburgonya.
Elolvasom- csirkeszárny
- húsételek
- tepsiben sült csirkeszárny
- csípős csirkeszárny
- fokhagymás csirkeszárny
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció