Fokhagymás, citromos csirkeszárnyak sütőben sütve: chilivel megszórva még finomabb

Készítsd el a sült csirkeszárnyakat fokhagymás, citromos pácban!

Fokhagymás-citromos csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fokhagymás-citromos pácban sütve mennyei a ropogós sült csirkeszárny. Ha szereted az erőset, mindenképpen szórd meg egy kevés chilivel is. A csirkeszárnyak falatozásakor nyugodtan félreteheted a kést és a villát, és a kezedbe véve fogyaszthatod őket.

Fokhagymás-citromos csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 lime leve
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyak mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. A citrom és a lime levét facsard ki és szűrd át. Öntsd őket egybe, add hozzájuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, a kakukkfüvet és a chilit. Fektesd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és pihentesd letakarva a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a szárnyakat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Öntsd a tetejükre a visszamaradt fűszeres levet, és 220 fokon 45 perc alatt süsd őket ropogósra.

A chili és a lime párosa a sült édesburgonyánál is remekül működik.

Chilis-mézes mázzal pirult édesburgonya - A belseje krémesre sül

Kellemesen csípős, leheletnyit füstös és természetesen édes az így készült, sütőben sült édesburgonya.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük