Ropogós, fokhagymás bundában sült cukkini: tartármártással igazán finom
Főételként is, köretként is remekül működik a fokhagymás bundában sült cukkini. Tálalj hozzá házi készítésű tartármártást!

A fokhagymás bundában sült cukkinit kínálhatod vegetáriánus főételként vagy bármilyen hús mellé köretként is. Kisütés előtt tartsd a szeleteket a tésztában egy negyedórát. A tartármártást magad is percek alatt összedobhatod majonézből, tejfölből és fűszerekből.
Fokhagymás bundában sült cukkini receptje
Hozzávalók
A cukkinihez
- 50 dkg cukkini
- 10 dkg liszt
- 2 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A tartármártáshoz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 mokkáskanál cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, vágd hasábokra. A joghurtot keverd el a liszttel, a tojásokkal és az átnyomott fokhagymával. Sózd, borsozd, majd tedd bele a cukkinihasábokat, tartsd őket benne 15-20 percig, majd bő, forró olajban süsd ki a szeleteket.
Amíg a cukkini sül, készítsd el a tartármártást. A majonézt és a tejfölt keverd össze egy tálban, majd add hozzá a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot. A tetejét szórd meg metélőhagymával. Fogyasztásig tartsd a hűtőben.
Ha szívesen próbálsz ki egyéb bundázott zöldségeket is, ki ne hagyd a rántott paradicsomot.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció