Ropogós, fokhagymás bundában sült cukkini: tartármártással igazán finom
Főételként is, köretként is remekül működik a fokhagymás bundában sült cukkini. Tálalj hozzá házi készítésű tartármártást!

fokhagymas cukkini
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fokhagymás bundában sült cukkinit kínálhatod vegetáriánus főételként vagy bármilyen hús mellé köretként is. Kisütés előtt tartsd a szeleteket a tésztában egy negyedórát. A tartármártást magad is percek alatt összedobhatod majonézből, tejfölből és fűszerekből.

Fokhagymás bundában sült cukkini receptje

Hozzávalók:

A cukkinihez

  • 50 dkg cukkini
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez

A tartármártáshoz

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, vágd hasábokra. A joghurtot keverd el a liszttel, a tojásokkal és az átnyomott fokhagymával. Sózd, borsozd, majd tedd bele a cukkinihasábokat, tartsd őket benne 15-20 percig, majd bő, forró olajban süsd ki a szeleteket.

Amíg a cukkini sül, készítsd el a tartármártást. A majonézt és a tejfölt keverd össze egy tálban, majd add hozzá a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot. A tetejét szórd meg metélőhagymával. Fogyasztásig tartsd a hűtőben.

Ha szívesen próbálsz ki egyéb bundázott zöldségeket is, ki ne hagyd a rántott paradicsomot.

Ezt is szeretjük