Húszperces fokhagymás-baconös tészta: villámgyorsan az asztalon van és nagyon kiadós
Ha gyorsan elkészülő vacsorára vágysz, a fokhagymás-baconos tészta a legjobb választás, hiszen kiadós és nagyon finom.

- Sikkes és nőies lesz a szetted, ha a természet színeit viseled, amikre rákattant a divat: színes, de mégsem harsány »
- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A karakteres ízű fokhagymás-baconos tészta az egyik legjobb választás arra az esetre, ha éhes vagy, és gyorsan szeretnél valami kiadósat tenni az asztalra. A tészta akkor lesz a legfinomabb, ha "al dentére", vagyis fogkeményre főzöd: ilyenkor a csomagolásra írt idő letelte előtt két perccel szűrd le, hogy a belseje enyhén roppanós maradjon.
Baconös, fokhagymás tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 25 dkg száraztészta
- 8 szelet bacon
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 dkg parmezán
- 1.5 dl fehérbor
- 1 szál újhagyma
- só
- bors
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd fogkeményre. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre. Közben a bacont kockázd fel, serpenyőben pirítsd meg, és szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsírra dobd rá a felaprított fokhagymát és az újhagyma felkarikázott fehér részét, kevergesd egy-két percig, majd szórd meg sóval, borssal, ízlés szerint chilivel, és öntsd fel a borral. Amikor az alkohol elpárolgott, forgasd bele a tésztát. Szórd meg a pirított baconnel, a reszelt parmezánnal és az újhagyma felaprított zöld szárával, tegyél hozzá a tészta félretett főzővizéből annyit, hogy jó szaftos legyen, és két-három perc alatt főzd össze az egészet.
Még több recept