Húszperces fokhagymás-baconös tészta: villámgyorsan az asztalon van és nagyon kiadós
Ha gyorsan elkészülő vacsorára vágysz, a fokhagymás-baconos tészta a legjobb választás, hiszen kiadós és nagyon finom.

fokhagymas baconos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karakteres ízű fokhagymás-baconos tészta az egyik legjobb választás arra az esetre, ha éhes vagy, és gyorsan szeretnél valami kiadósat tenni az asztalra. A tészta akkor lesz a legfinomabb, ha "al dentére", vagyis fogkeményre főzöd: ilyenkor a csomagolásra írt idő letelte előtt két perccel szűrd le, hogy a belseje enyhén roppanós maradjon.

Baconös, fokhagymás tészta

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 dkg száraztészta
  • 8 szelet bacon
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg parmezán
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 szál újhagyma
  • bors
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd fogkeményre. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre. Közben a bacont kockázd fel, serpenyőben pirítsd meg, és szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsírra dobd rá a felaprított fokhagymát és az újhagyma felkarikázott fehér részét, kevergesd egy-két percig, majd szórd meg sóval, borssal, ízlés szerint chilivel, és öntsd fel a borral. Amikor az alkohol elpárolgott, forgasd bele a tésztát. Szórd meg a pirított baconnel, a reszelt parmezánnal és az újhagyma felaprított zöld szárával, tegyél hozzá a tészta félretett főzővizéből annyit, hogy jó szaftos legyen, és két-három perc alatt főzd össze az egészet.

Ezt is szeretjük