7 egyszerű étel, ami megduplázza a fogyást
Pontos receptek és kalóriatartalom
Az ünnepi lakomáknak vége, ideje odafigyelni a kalóriákra!

Dia

	Zellerkrémleves	Gyakorlatilag minden zöldségből készült krémleves pompásan passzolhat bármely diétába, főleg, ha a tejszínt és a lisztet elfelejted, és ezek nélkül készíted. A zeller pedig köztudottan jótékony hatással van a szervezetedre, az idegrendszerre különösképpen, és a fogyókúrák során mindig a barátod. Egy rendesebb tálkányi - négy deci - még tejszínnel is csak 290 kalóriát tartalmaz, tehát fogyaszthatod bátran. Ez a recept biztosan jó lesz.

Zellerkrémleves

Gyakorlatilag minden zöldségből készült krémleves pompásan passzolhat bármely diétába, főleg, ha a tejszínt és a lisztet elfelejted, és ezek nélkül készíted. A zeller pedig köztudottan jótékony hatással van a szervezetedre, az idegrendszerre különösképpen, és a fogyókúrák során mindig a barátod. Egy rendesebb tálkányi - négy deci - még tejszínnel is csak 290 kalóriát tartalmaz, tehát fogyaszthatod bátran. Ez a recept biztosan jó lesz.

Dia

	Lencsesaláta	Ha valamilyen összetevő maradt a szilveszteri időszakból, az biztosan a lencse. A fehérjében gazdag hüvelyessel biztosan jóllaksz majd, és ez ki is tart egy darabig. Friss zöldségekkel dobhatod fel a kész salátát, egy kis vékonyra reszelt zellerrel egészen pompás lakoma. Az összetevőktől függően 2-300 kalóriát tesz ki egy közepes adag. Így készíts belőle salátát!

Lencsesaláta

Ha valamilyen összetevő maradt a szilveszteri időszakból, az biztosan a lencse. A fehérjében gazdag hüvelyessel biztosan jóllaksz majd, és ez ki is tart egy darabig. Friss zöldségekkel dobhatod fel a kész salátát, egy kis vékonyra reszelt zellerrel egészen pompás lakoma. Az összetevőktől függően 2-300 kalóriát tesz ki egy közepes adag. Így készíts belőle salátát!

Dia

	Céklakrémleves	Fentebb már írtuk, hogy minden zöldségkrémleves alkalmas diétához is, azonban a cékláról külön meg kell emlékeznünk, hiszen hatékonyságban verhetetlen, pompásan elősegíti a szervezet méregtelenítését, tisztítását, és meglehetősen tápláló is. A jellegzetes színű zöldségből így készíthetsz finom krémlevest, ami csupán 200 kalóriát tartalmaz adagonként.

Céklakrémleves

Fentebb már írtuk, hogy minden zöldségkrémleves alkalmas diétához is, azonban a cékláról külön meg kell emlékeznünk, hiszen hatékonyságban verhetetlen, pompásan elősegíti a szervezet méregtelenítését, tisztítását, és meglehetősen tápláló is. A jellegzetes színű zöldségből így készíthetsz finom krémlevest, ami csupán 200 kalóriát tartalmaz adagonként.

Dia

	Csirkesaláta	Fogd a kedvenc zöldségeidet, és keverd el pirított csirkemellel! Hogy a gasztronómiai élmény is meglegyen, a húst előtte áztasd vagy fokhagymás tejbe, vagy citromos vízbe, hogy omlós legyen, és ne csak fűrészporra emlékeztető kockákat falj. A finomabbnál finomabb, friss zöldségekkel együtt is mindössze 250-300 kalória lesz egy 10-15 dekás szeletből, így nyugodtan falhatod, csak a majonézt felejtsd el. Itt egy pompás recept hozzá.

Csirkesaláta

Fogd a kedvenc zöldségeidet, és keverd el pirított csirkemellel! Hogy a gasztronómiai élmény is meglegyen, a húst előtte áztasd vagy fokhagymás tejbe, vagy citromos vízbe, hogy omlós legyen, és ne csak fűrészporra emlékeztető kockákat falj. A finomabbnál finomabb, friss zöldségekkel együtt is mindössze 250-300 kalória lesz egy 10-15 dekás szeletből, így nyugodtan falhatod, csak a majonézt felejtsd el. Itt egy pompás recept hozzá.

Dia

	Grillezett csirkemell	A ropogósra, de omlósra grillezett csirkemell bármilyen körettel jól működik, ha diétáról van szó, ez lehet a legtöbbször fogyasztott ebéded. Arra ügyelj, hogy a hús ne száradjon ki, akkor már nyert ügyed van, rizzsel, gerslivel vagy más, magas tápértékű körettel hosszú távon laktató és egészséges fogás. Egy nagyobb, 20-25 dekás szelet is megáll 300 kalória környékén. Mivel ehhez a fogáshoz a húson és az olajon kívül alig kell valami, inkább pár ötletet adunk, mibe is pácold.

Grillezett csirkemell

A ropogósra, de omlósra grillezett csirkemell bármilyen körettel jól működik, ha diétáról van szó, ez lehet a legtöbbször fogyasztott ebéded. Arra ügyelj, hogy a hús ne száradjon ki, akkor már nyert ügyed van, rizzsel, gerslivel vagy más, magas tápértékű körettel hosszú távon laktató és egészséges fogás. Egy nagyobb, 20-25 dekás szelet is megáll 300 kalória környékén. Mivel ehhez a fogáshoz a húson és az olajon kívül alig kell valami, inkább pár ötletet adunk, mibe is pácold.

Dia

	Lazac	10 dekányi nyers lazac mindössze 179 kalóriát tartalmaz, ha nem vajon pirítod meg, akkor készen sem lesz sokkal magasabb ez a szám, mellé pedig párolt zöldség passzol, ami szintén alacsony kalóriatartalmú, persze csak akkor, ha nem kombinálod majonézzel, és nem bő olajban párolod. A percek alatt összedobható fogás receptjét itt találod.

Lazac

10 dekányi nyers lazac mindössze 179 kalóriát tartalmaz, ha nem vajon pirítod meg, akkor készen sem lesz sokkal magasabb ez a szám, mellé pedig párolt zöldség passzol, ami szintén alacsony kalóriatartalmú, persze csak akkor, ha nem kombinálod majonézzel, és nem bő olajban párolod. A percek alatt összedobható fogás receptjét itt találod.

Dia

	Diétás muffin	Ahogy a bevezetőben már kitértünk rá, a diétád során sem kell hanyagolnod a finomabbnál finomabb ízeket, és ez igaz az édességekre is. A diétás muffin ízben teljesen megegyezik a hagyományos változattal, a különbség csak annyi, hogy egy-egy sütiben mindössze 150-160 kalória van, ami biztosan nem veszélyezteti az alakodat. Az egyáltalán nem bűnös élvezet receptjét itt találod.

Diétás muffin

Ahogy a bevezetőben már kitértünk rá, a diétád során sem kell hanyagolnod a finomabbnál finomabb ízeket, és ez igaz az édességekre is. A diétás muffin ízben teljesen megegyezik a hagyományos változattal, a különbség csak annyi, hogy egy-egy sütiben mindössze 150-160 kalória van, ami biztosan nem veszélyezteti az alakodat. Az egyáltalán nem bűnös élvezet receptjét itt találod.

Blog.hu ajánló
Fotó: