Omlós feta sajtos pogácsa
Isteni sörkorcsolya
A nagy melegben jólesik néha egy pohár hideg sör, mellé egy kis sós finomsággal, mint amilyen ez is.

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Természetesebbnek hat a műszempilla, ha így teszed fel: apró, de hatásos trükköt mutatunk »

Magyar nő neve díszeleg a leghíresebb modelleké mellett: világsikereket ér el »

Csak ártasz a bőrödnek, ha nem jól használod: egy bőrgyógyász véleménye az arcolajról »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Baráti beszélgetésekhez is kiváló kiegészítő ez az aprósütemény, arra figyelj, hogy mindig legyen mivel leöblíteni, mivel eléggé sós, ezért sok folyadékot igényel mellette a szervezet.

Salátákkal is jól funkcionál, ráadásul ezzel biztosan egész laktató lesz egy zöldséges fogás is.

Feta sajtos krumplipogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 4 darab újhagyma
  • 1 fél citrom leve
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kezdetnek pucold meg a krumplit, és főzd enyhén sós vízben addig, amíg elég puha nem lesz, majd vedd le a tűzről, és egy burgonyanyomóval nyomd össze, mintha pürét készítenél. Amíg a krumpli készül, az újhagymát vágd minél kisebb darabokra, a tojást verd fel, a sajtot morzsold minél apróbbra, majd a citromlevet és a kakukkfüvet hozzáadva keverd össze a tört krumplival az egészet.

Sózd és borsozd kedved szerint, majd tedd a tésztát egy órára a hűtőbe. Ha letelt az egy óra, a masszából formázz kis pogácsaformákat, és serpenyőben, forró olajban süsd ki őket. Ha átsültek, el is készültek, bonthatod mellé az innivalót.

Még több krumplis recept!

Ha nem tudsz ellenállni ennek a sokrétűen felhasználható zöldségnek, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük