Laktató, friss zöldségsaláta fetával: csupa roppanós tavaszi zöldségből
A zsenge zöldségekből készülő fetás saláta tele van vitaminnal. Az olívás, fokhagymás öntet pedig még karakteresebbé teszi.

zoldsegsalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idény kedvenc zöldségei, így a spárga, a borsó és a retek is belekerülhetnek az üde tavaszi salátába. A kiadós fogás a diétába is beleillik. A fokhagymás, olívás öntetet jól megy hozzá, továbbá a feta is sokat dob rajta.

Fetás zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csomag salátakeverék
  • 1 csokor zöld spárga
  • 1 csomag retek
  • 0.5 db cukkini
  • 1 bögre borsó
  • 1 marék pirított mogyoró
  • 3 szál petrezselyem

Az öntethez

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöld spárgát alaposan mosd meg, a végeit és a fás részeket távolítsd el, majd rakd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A cukkinit vágd hosszában vékony szeletekre, a retket karikázd fel. 

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a citrom levével, a sóval, a borssal. Rakd egy tálba a zöldségeket, és locsold meg az öntettel. A tetejére morzsolj fetát, és szórd meg mogyoróval, valamint aprított petrezselyemmel. 
A friss jégsaláta tejfölös-sajtos szósszal is ínycsiklandó. Köretként és főfogásként is kitűnő.

Ezt is szeretjük