Laktató, friss zöldségsaláta fetával: csupa roppanós tavaszi zöldségből
A zsenge zöldségekből készülő fetás saláta tele van vitaminnal. Az olívás, fokhagymás öntet pedig még karakteresebbé teszi.

zoldsegsalata
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az idény kedvenc zöldségei, így a spárga, a borsó és a retek is belekerülhetnek az üde tavaszi salátába. A kiadós fogás a diétába is beleillik. A fokhagymás, olívás öntetet jól megy hozzá, továbbá a feta is sokat dob rajta.

Fetás zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csomag salátakeverék
  • 1 csokor zöld spárga
  • 1 csomag retek
  • 0.5 db cukkini
  • 1 bögre borsó
  • 1 marék pirított mogyoró
  • 3 szál petrezselyem

Az öntethez

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöld spárgát alaposan mosd meg, a végeit és a fás részeket távolítsd el, majd rakd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A cukkinit vágd hosszában vékony szeletekre, a retket karikázd fel. 

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a citrom levével, a sóval, a borssal. Rakd egy tálba a zöldségeket, és locsold meg az öntettel. A tetejére morzsolj fetát, és szórd meg mogyoróval, valamint aprított petrezselyemmel. 
A friss jégsaláta tejfölös-sajtos szósszal is ínycsiklandó. Köretként és főfogásként is kitűnő.

Ezt is szeretjük