Laktató, friss zöldségsaláta fetával: csupa roppanós tavaszi zöldségből
A zsenge zöldségekből készülő fetás saláta tele van vitaminnal. Az olívás, fokhagymás öntet pedig még karakteresebbé teszi.

zoldsegsalata
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idény kedvenc zöldségei, így a spárga, a borsó és a retek is belekerülhetnek az üde tavaszi salátába. A kiadós fogás a diétába is beleillik. A fokhagymás, olívás öntetet jól megy hozzá, továbbá a feta is sokat dob rajta.

Fetás zöldségsaláta

Hozzávalók

  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csomag salátakeverék
  • 1 csokor zöld spárga
  • 1 csomag retek
  • 0.5 db cukkini
  • 1 bögre borsó
  • 1 marék pirított mogyoró
  • 3 szál petrezselyem

Az öntethez

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöld spárgát alaposan mosd meg, a végeit és a fás részeket távolítsd el, majd rakd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A cukkinit vágd hosszában vékony szeletekre, a retket karikázd fel. 

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a citrom levével, a sóval, a borssal. Rakd egy tálba a zöldségeket, és locsold meg az öntettel. A tetejére morzsolj fetát, és szórd meg mogyoróval, valamint aprított petrezselyemmel. 
A friss jégsaláta tejfölös-sajtos szósszal is ínycsiklandó. Köretként és főfogásként is kitűnő.

Ezt is szeretjük