Laktató, friss zöldségsaláta fetával: csupa roppanós tavaszi zöldségből
A zsenge zöldségekből készülő fetás saláta tele van vitaminnal. Az olívás, fokhagymás öntet pedig még karakteresebbé teszi.

zoldsegsalata
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

Kényelmes és ultranőies szandálok 10 ezer forint alatt: a nyári szezon legdivatosabb fazonjai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az idény kedvenc zöldségei, így a spárga, a borsó és a retek is belekerülhetnek az üde tavaszi salátába. A kiadós fogás a diétába is beleillik. A fokhagymás, olívás öntetet jól megy hozzá, továbbá a feta is sokat dob rajta.

Fetás zöldségsaláta

Hozzávalók:

  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csomag salátakeverék
  • 1 csokor zöld spárga
  • 1 csomag retek
  • 0.5 db cukkini
  • 1 bögre borsó
  • 1 marék pirított mogyoró
  • 3 szál petrezselyem

Az öntethez

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöld spárgát alaposan mosd meg, a végeit és a fás részeket távolítsd el, majd rakd forrásban lévő sós vízbe, és főzd négy-öt percig. Szűrd le, és csepegtesd le. A cukkinit vágd hosszában vékony szeletekre, a retket karikázd fel. 

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a citrom levével, a sóval, a borssal. Rakd egy tálba a zöldségeket, és locsold meg az öntettel. A tetejére morzsolj fetát, és szórd meg mogyoróval, valamint aprított petrezselyemmel. 
A friss jégsaláta tejfölös-sajtos szósszal is ínycsiklandó. Köretként és főfogásként is kitűnő.

Ezt is szeretjük