Laktató paradicsomos lencsesaláta: hidegen vagy melegen is nagyon finom
Ez a fantasztikus fetás-paradicsomos lencsesaláta akkor az igazi, ha elkészítés után a hűtőben pihenteted, hogy az ízei jól összeérjenek.
A paradicsomos lencsesaláta húsmentesen is laktató, tele van fehérjével, a rámorzsolt feta pedig különleges ízt ad neki. Készítheted konzervből vagy friss lencséből is, ez utóbbi esetben azonban ne felejtsd el előző este beáztatni.
Fetás-paradicsomos lencsesaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg friss lencse (vagy 50 dkg konzerv)
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg feta
- 1 dl almaecet
- 1 babérlevél
- 1 póréhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Ha friss lencsét használsz, előző este áztasd be, és másnap egy babérlevéllel sós vízben főzd puhára nagyjából fél óra alatt. Ha konzervlencse mellett döntesz, egyszerűen csak csepegtesd le, és öntsd egy tálba.
A póréhagymát karikázd fel. Sózd, borsozd, és keverd el az olajjal és az ecettel. Ebbe forgasd bele a kihűlt lencsét. A paradicsomot vágd negyedekbe, és forgasd a lencséhez. Morzsolj rá fetát, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei jól összeérjenek.
A lencse egy olcsó tésztaszósz alapja is lehet.
Tartalmas lencsés ragu egyszerűen: pénztárcabarát opció tészták mellé
Ezt a zöldséges ragut egyszerűen és gyorsan elkészítheted: hűtőben több napig is eláll, és bármikor frissen főzheted ki mellé a tésztát.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció