Fetával töltött sertésszelet baconbe tekerve: így jó szaftos lesz
A sajt, a zöldség és a bacon kombinációjában képtelenség csalódni. Ráadásul az ízletes fogást elrontani sem tudod.

baconos-fetas-sertesszelet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fetás, baconös sertésszelet hétvégi főételnek is kiváló, hisz kevés munkával elkészül, ráadásul jó laktató. A baconnek köszönhetően a hús szaftos lesz, főleg, ha locsolgatod is sütés közben. Sertéscombból és karajból is elkészítheted.  

Fetás, baconös sertésszelet

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéshús
  • 20 dkg aszalt paradicsom
  • 16 szelet bacon
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 bögre spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sertésszeleteket egyesével klopfold jó vékonyra. Hevíts fel kevés olajat egy lábosban, rakd hozzá a felaprított spenótot, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal, és kevergetve fonnyaszd meg. A tűzről lehúzva rakd hozzá a kisebb darabokra vágott feta sajtot, a paradicsomot, és oszd el a keveréket egyformán a sertésszeleteken. Tekerd fel, és csavarj mindegyik köré két szelet bacont is. Érdemes fogvájóval megtűzni, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 
 

Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Amikor a hús puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hústűt, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A zsírosabb tarját is elkészítheted baconbe tekerve. Csirkemájas töltelékkel jó laktató és ízletes.   

Ezt is szeretjük