Baconbe tekert csirkemell fetával, aszalt paradicsommal: így nem szárad ki

Minden igényt kielégítő főfogás kevés munkával! A fetás, aszalt paradicsomos csirkemell a tölteléktől lesz különleges.

Fetás, aszalt paradicsomos csirkemell recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell elkészítésének egyik legjobb módja, ha megtöltöd, és göngyölve sütöd meg. Ha a belsejében feta, aszalt paradicsom és spenót bújik meg, különleges ízélményt nyújt. A csirkemell könnyen kiszárad, ám ezt elkerülheted, csak kend be fűszeres olajjal, és tekerd körbe baconnel! 

Fetás, aszalt paradicsomos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 10 dkg spenót
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket egy éles késsel vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold is ki őket. A spenótot dobd forrásban lévő, sós vízbe egy percre, szűrd le, majd alaposan csavard ki belőle a vizet.

 

Kend meg a szeleteket sóval, borssal és fokhagymával elkevert olívaolajjal. Egyenlően oszd el a szeleteken a spenótot, tegyél mindegyikre egy darabka fetát és aszalt paradicsomot. Szorosan csavard fel, majd tekerd körbe baconnel a megtöltött csirkemelleket úgy, hogy teljesen befedjék őket. Szükség esetén használj a rögzítésre fogpiszkálót vagy hústűt, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét a sütőben. 

 

Helyezd át a tekercseket egy zsiradékkal kikent tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a bacon szép piros, a csirkemell puha, kiveheted a sütőből. 

Spenótos csirke krémes parmezános szószban – Villámgyors egytálétel

Csirkéből vagy csirkemellből nem bonyolult ételt készíteni, de finom és nem száraz csirkemellet az asztalra varázsolni már nehezebb feladat.

Elolvasom

Kép: GettyImages

Ezt is szeretjük