Ropogós bőrű fehérboros, zöldséges csirkecomb: egyszerre készül a köret
A tepsis, fehérboros csirkecomb íze olyan, mintha sokat foglalkoztál volna vele, pedig csupán pár perc összeállítani.

feherboros-zoldseges-csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb nagy kedvenc, főleg tepsiben sütve. A bortól csak finomabb, puhább lesz, és az alkohol is elpárolog sütés során. Arra figyelj, hogy minőségi bort használj. Alsó és felső csirkecombot is bátran pakolhatsz a sütőbe. A zöldségek is átveszik a fűszerek és a bor zamatát. 

Fehérboros, zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, és sózd be. A póréhagymát aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a combokat. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, majd pakold mellé a megmosott zöldségeket.

Locsold meg a fehérborral, fedd le fóliával, és forró sütőben, 200 fokon süsd 35 percig. Vedd le róla a fóliát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd még 10-15 percig. Sütés közben is érdemes a saját szaftjával locsolgatni és forgatni a húst. Amennyiben szükséges, önts még hozzá vizet. 
A csirkecombot grillen is megsütheted, finom szaftos lesz a végeredmény. 

Ezt is szeretjük