Ropogós bőrű fehérboros, zöldséges csirkecomb: egyszerre készül a köret
A tepsis, fehérboros csirkecomb íze olyan, mintha sokat foglalkoztál volna vele, pedig csupán pár perc összeállítani.

feherboros-zoldseges-csirkecomb
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Tartósan kisimítja, páraállóvá és fényessé teszi a frizurát: minden, amit a keratinos hajkiegyenesítésről tudni kell »

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb nagy kedvenc, főleg tepsiben sütve. A bortól csak finomabb, puhább lesz, és az alkohol is elpárolog sütés során. Arra figyelj, hogy minőségi bort használj. Alsó és felső csirkecombot is bátran pakolhatsz a sütőbe. A zöldségek is átveszik a fűszerek és a bor zamatát. 

Fehérboros, zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, és sózd be. A póréhagymát aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a combokat. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, majd pakold mellé a megmosott zöldségeket.

Locsold meg a fehérborral, fedd le fóliával, és forró sütőben, 200 fokon süsd 35 percig. Vedd le róla a fóliát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd még 10-15 percig. Sütés közben is érdemes a saját szaftjával locsolgatni és forgatni a húst. Amennyiben szükséges, önts még hozzá vizet. 
A csirkecombot grillen is megsütheted, finom szaftos lesz a végeredmény. 

Ezt is szeretjük