Ropogós bőrű fehérboros, zöldséges csirkecomb: egyszerre készül a köret

A tepsis, fehérboros csirkecomb íze olyan, mintha sokat foglalkoztál volna vele, pedig csupán pár perc összeállítani.

feherboros-zoldseges-csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb nagy kedvenc, főleg tepsiben sütve. A bortól csak finomabb, puhább lesz, és az alkohol is elpárolog sütés során. Arra figyelj, hogy minőségi bort használj. Alsó és felső csirkecombot is bátran pakolhatsz a sütőbe. A zöldségek is átveszik a fűszerek és a bor zamatát. 

Fehérboros, zöldséges csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, és sózd be. A póréhagymát aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a combokat. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, majd pakold mellé a megmosott zöldségeket.

Locsold meg a fehérborral, fedd le fóliával, és forró sütőben, 200 fokon süsd 35 percig. Vedd le róla a fóliát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd még 10-15 percig. Sütés közben is érdemes a saját szaftjával locsolgatni és forgatni a húst. Amennyiben szükséges, önts még hozzá vizet. 
A csirkecombot grillen is megsütheted, finom szaftos lesz a végeredmény. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük