Ropogós bőrű fehérboros, zöldséges csirkecomb: egyszerre készül a köret
A tepsis, fehérboros csirkecomb íze olyan, mintha sokat foglalkoztál volna vele, pedig csupán pár perc összeállítani.

feherboros-zoldseges-csirkecomb
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb nagy kedvenc, főleg tepsiben sütve. A bortól csak finomabb, puhább lesz, és az alkohol is elpárolog sütés során. Arra figyelj, hogy minőségi bort használj. Alsó és felső csirkecombot is bátran pakolhatsz a sütőbe. A zöldségek is átveszik a fűszerek és a bor zamatát. 

Fehérboros, zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, és sózd be. A póréhagymát aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a combokat. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, majd pakold mellé a megmosott zöldségeket.

Locsold meg a fehérborral, fedd le fóliával, és forró sütőben, 200 fokon süsd 35 percig. Vedd le róla a fóliát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd még 10-15 percig. Sütés közben is érdemes a saját szaftjával locsolgatni és forgatni a húst. Amennyiben szükséges, önts még hozzá vizet. 
A csirkecombot grillen is megsütheted, finom szaftos lesz a végeredmény. 

Ezt is szeretjük