Fehér csokis, gyümölcsös muffin: ha gyors, mégis mennyei finomságra vágysz
Imádni fogod a lédús gyümölccsel és fehér csokival bolondított, puha, magas muffinokat!

feher-csokis-gyumolcsos-muffin
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fehér csokival még finomabb az egyszerű muffin! Könnyű összeállítani, sőt a tésztát nem is szabad túl sokáig keverni, hogy tényleg igazán puha legyen. Jobb lesz a muffin állaga, ha vaj helyett olajat használsz. A bogyós gyümölcsök különösen jól illenek bele. Szezonon kívül mirelit gyümölcsökkel is készítheted. 

Fehér csokis, gyümölcsös muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg gyümölcs
  • 10 dkg fehér csoki
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1.2 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A kis darabokra tördelt fehér csokit vágd kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd meg. Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport, a sót. Egy másik edényben habosítsd a tojást a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a tejet, tedd hozzá a vaníliát és az olvasztott csokit. Óvatosan forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd simára a tésztát, majd mehet hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcs.
 

Kanalazd a masszát kapszlikkal bélelt muffinformákba. Ne töltsd meg túlságosan, mert a tészta sülés közben jól megnő. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a tészta piros, és tűpróba során a muffinba sült tűre nem ragad massza, biztosan elkészült. 
Egy jó muffinalaprecept mindig jól jön, hisz tökéletes gyümölccsel, csokival, magvakkal. 

Ezt is szeretjük