Ellenállhatatlan fahéjas-szőlős csiga
Így marad friss napokig
A friss, foszlós fahéjas-szőlős csigát sokáig emlegetik majd azok a szerencsések, akik megkóstolják.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a fahéjas-szőlős csigával bárkit megkínálhatsz, biztos, hogy nem vallasz szégyent. Ha Kard Éva módszerét követed, tortaformában készíted, így sokkal mutatósabb. Tálalás előtt hagyd langyosra hűlni, majd a csigákat óvatosan szétválasztva kínáld.

Hozzávalók 8 darabhoz:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg szőlő
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

A citrommázhoz

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Öntsd a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverd össze egy csipet sóval, majd szintén tedd az üstbe, morzsold rá az élesztőt, és dagaszd meg.
Ha nincs kenyérsütőd, a dagasztást kézzel is elvégezheted. Ebben az esetben először egy bögre langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt, várj 10-15 percet. Ha a térfogata megnő, a teteje pedig habos lesz, dolgozd jól össze a liszttel és a többi hozzávalóval. Addig dagaszd, amíg elválik az edény falától, a felszíne pedig fényes és sima lesz.

Majd tedd a tésztát egy lisztezett tálba, és langyos helyen, hozzávetőleg egy óra alatt keleszd a duplájára. Utána borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd körülbelül 40x30 centis téglalappá. Kend le a tésztát olvasztott vajjal, és szórd meg a fahéjas-vaníliás kristálycukorral, a citromhéjjal és a szőlővel. Tekerd fel, és vágd nyolc részre. Egy hozzávetőleg 26 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, lapjával helyezd bele a csigákat. Konyharuhával takard le, és szobahőmérsékleten keleszd körülbelül 30 percig.

Utána tedd előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süsd 30-35 perc alatt szép pirosra. A citrommázhoz a porcukrot keverd össze a vaníliás cukorral, valamint annyi citromlével, hogy egy sűrűbb állagú masszát kapj. A sütőből kivéve a formában hagyd egy kicsit hűlni a csigákat, majd csorgasd a tetejükre a citrommázat.

Blog.hu ajánló