Mennyei fahéjas tekercsek pihe-puha kelt tésztából
A fahéjas tekercsek sütése közben az egész házat isteni illat lengi be. Ezzel a recepttel a kelt tészta sem bonyolult.

A fahéjas tekercs mennyei, puha, egy bögre tejjel vagy kakaóval remek reggeli vagy vacsora, de akár vendégeket is kínálhatsz vele. A kelesztésnél alaposan dolgozd ki a tésztát, nagyon egyszerű dolgod lesz, ha ehhez a művelethez a gépet is beveted. Ízlés szerint kisebb-nagyobb tekercseket is készíthetsz, a tetejére pedig szórhatsz cukrot vagy más finomságot is.
Fahéjas tekercsek kelt tésztából
Hozzávalók
A tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 7 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3.5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
- 1 db tojás
- 7 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál vaj olvasztott
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A tej felét langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj 10 percig, amíg felfut, azaz jól megemelkedik. A lisztet szitáld át, add hozzá a maradék tejet, az olvasztott vajat, a tojást, a sót, a cukrot és az élesztőt. Dagaszd meg a tésztát. Akkor jó, ha elválik a kezedtől és a táltól. A tésztát letakarva keleszd 40 percig.
Amikor a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, a tésztát vágd négy egyforma részre, és nyújtsd ki kör alakúra. Mindegyiket kend meg az olvasztott vajjal, szórd meg fahéjjal elkevert cukorral, és tekerd fel. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és letakarva keleszd még 20 percig. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció