Fahéjas-tejszínes, karácsonyi pohárkrém: fantasztikus desszert, amit még sütni sem kell
Néhány változtatással az egyszerű pohárkrémet is ünnepivé teheted. Amilyen jól néz ki, olyan finom.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Ha nincs kedved egy újabb időigényes sütihez hozzáfogni, de még készítenél valamit a vendégeknek, a fahéjas-tejszínes pohárkrém jó döntés. Hamar végzel vele, a végeredményt pedig nem győzik majd dicsérni. Elrontani sem lehet, olyan egyszerű. Érdemes hozzá elővenni egy mutatós tálkát vagy poharat.

Fahéjas-tejszínes pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre:
A pohárkrémhez
- 40 dkg mascarpone
- 15 dkg mézeskalács
- 12 dkg cukor
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
A karamelles réteghez
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
A cukrot szórd egy lábosba, add hozzá a vizet, és olvaszd, azaz karamellizáld meg. Amikor már szép aranybarna, öntsd hozzá a tejszínt, és add hozzá a vajat. Keverd simára, majd hűtsd ki. A tejszínhabot verd fel a fixálóval, és fokozatosan forgasd össze a mascarponéval. Ízesítsd fahéjjal, vaníliás cukorral, és keverd hozzá a cukrot is.
A mézeskalácsokat morzsold össze, és rakj belőle a poharak, tálkák aljába. Mehet rá egy réteg tejszínes krém, majd a karamell, újabb mézeskalács és a tetejére ismét krém kerül. Csorgathatsz még rá karamellt, díszítheted csillagánizzsal vagy akár fahéjjal, sőt, megszórhatod pillecukorral is. Rakd a hűtőbe legalább egy órára, és utána kínáld.
A pohárkrémhez hasonlóan a forró csoki is gyorsan elkészül, és mindenki örömmel kortyolgatja. Próbáld ki az édes, krémes fehér változatot!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept