Csodás almakompót fahéjjal és szegfűszeggel: a dédi így készítette
A fahéjjal és szegfűszeggel főtt almakompót nagyon jól megy különféle húsok mellé.
![Fahéjas, szegfűszeges almakompót](https://kep.index.hu/1/0/5870/58703/587036/58703605_96e8d68c803026eb55144ee56c6d708f_wm.jpg)
Gyerekkorodban biztosan te is szívesen ettél fahéjas, szegfűszeges almakompótot a sültek mellé: nincs semmi akadálya annak, hogy ezt a szeretnivaló retró fogást most is elkészítsd. A kompót nem befőtt, ezért egyszerre csak annyit készíts belőle, amennyi néhány napon belül elfogy. Viszont nagyon hamar készen van, így nem nagy megterhelés gyakran nekiállni.
Fahéjas, szegfűszeges almakompót
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kg alma
- 6 evőkanál cukor
- 5 szegfűszeg
- 2 fahéjrúd
- 1 citrom
- 1 evőkanál citromlé
- 1 vaníliarúd
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki. A gyümölcsöt szeleteld kockákra vagy cikkekre, és tedd egy evőkanál citromlével elkevert vízbe. Így nem barnul meg, amíg hámozod a többit. Amikor az összes elkészült, szedd egy lábosba a cikkeket. Öntsd fel hideg vízzel, add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és a félbevágott vaníliarudat. Főzd puhára tíz perc alatt. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Sűrű, krémes karfiolleves: sütőben sült zöldség fő a fűszeres lébe
A fűszeres, különleges karfiolleves téged is le fog venni a lábadról, ha megkóstolod: picit pikáns, mégis frissítő a zöldfűszertől!
ElolvasomKép: unpict / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
![portugal kremes](https://kep.index.hu/1/0/5464/54643/546432/54643283_57f428e39fb731d56e90de79a7227003_wm.jpg)
- sütemény
- leveles tészta