Fahéjas fánk a legegyszerűbb tésztából: élesztő nélkül készülő receptet mutatunk
Egyszerű, sütőporos tésztából is készíthetsz fahéjas fánkot.

Nem csak kelt tésztából készülhet az isteni fahéjas fánk! Ennek a receptnek az alapja sütőporos tészta, így tényleg pillanatok alatt összedobható. Ha van otthon fánksütő tepsid, a formázásával sem kell túl sokat bajlódnod, ráadásul így bő olaj helyett sütőben készülhet a tízórai péksüti.
Fahéjas sütőporos fánk
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
- 27 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 8.5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- vaj a forma kikenéséhez
A bevonathoz:
- 25 dkg cukor
- 8.5 dkg vaj
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel és hagyd kihűlni. Keverd el az olajjal, a tojással és a tejjel. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, add hozzá a kétféle cukrot, a szerecsendiót és a sót. Adagold bele a tejes-tojásos részt, és keverd csomómentesre. Sűrű tésztát fogsz kapni, amelyet ossz el a fánksütő tepsi kivajazott mélyedéseiben. Legfeljebb háromnegyed részig töltsd fel őket, mert a fánkok nőni fognak. 175 fokos sütőben 12-14 perc alatt süsd készre őket. Ha kész, hagyd kihűlni.
A bevonathoz a vajat olvaszd fel, és hűtsd langyosra. A fahéjat keverd el a cukorral. A fánkokat mártsd meg előbb olvasztott vajban, majd forgasd meg a fahéjas cukorban.
Édes, fahéjas francia bundás kenyér: a tökéletes reggeli
A francia bundás kenyér messze földön híres, az édes reggelivel a te napod is mosolyogva indul majd. Ezúttal a klasszikus formától eltérő köntösben, rudacskák formájában készítjük el.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- fahéj
- szegfűszeg