Mini pizzák kelesztés nélkül: egyszerű gyúrt tészta az alapja
Ezekből a gyúrt tésztából, kelesztés nélkül készülő mini pizzákból mindenki annyit eszik, amennyi épp jólesik neki.

mini pizzak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyúrt tésztából készült mini pizzák ideális vendégváró falatok, főleg, ha gyerekek érkeznek, akik szeretik a jópofa harapnivalókat, de nem feltétlenül nagy az étvágyuk. A feltéteknél nyugodtan ereszd szabadjára a képzeletedet, és pakold meg sokféle alapanyaggal.

Mini pizzák gyúrt tésztából

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 35 dkg görög joghurt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • olívaolaj a sütéshez

A pizzaszószhoz

  • 25 dkg paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csipet

A tetejére

  • 40 dkg mozzarella
  • bármilyen feltét tetszés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Először a pizzaszószt készítsd el. A paradicsomszószt kanalazd egy kis lábosba, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdet, szórd meg cukorral, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, ízesítsd egy csipet sóval, és kis lángon húsz perc alatt forrald össze.

 

Közben a lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, öntsd hozzá a joghurtot, gyúrj belőle sima tésztát, és ebből formálj 12 gombócot. Nyújts ki őket 1,5 centi vastagra, és serpenyőben kevés olívaolajon oldalanként 2-2 perc alatt süsd elő őket.

 

A kis lepényeket oszd el egy tepsiben, kend meg a szósszal, pakolj rá tetszés szerinti feltétet, szórd meg reszelt sajttal, és told további öt-hét percre a sütőbe, amíg a sajt megpirul a tetején.
 

Ha több időd van, akár az eredeti, nagyon sajtos New York-i pizzának is nekifoghatsz.

Ezt is szeretjük