Fahéjas sült birsalma: melengető desszert mézzel meglocsolva
A sült birsalma fahéjjal megszórva fantasztikus őszi édesség. Csodás illata belengi az egész lakást.

mezes-fahejas-sult-birsalma
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos, kellemesen édeskés és savanykás ízű birsalmáért már az ókori görögök is rajongtak, gyógyászati értékét nagyra becsülték. Az egészséges, őszi csemegét nyersen kevésbé fogyasztjuk. Az élvezeti értéke nagyobb, ha megsütöd. A desszert langyosan a legjobb. Mézzel és fűszerekkel még csábítóbbá teheted.

Fahéjas sült birsalma

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • 8 kávéskanál cukor
  • 8 db csillagánizs
  • 4 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, vágd ketté, a magházat távolítsd el egy éles késsel, és készíts kis mélyedést a közepébe. Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. A közepükbe rakj egy kávéskanál kristálycukrot, egy-egy csillagánizst, és szórd meg a birseket fahéjjal. 

Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Amikor a birsalma már szép piros, szúrj a gyümölcsbe egy hegyes kést. Ha könnyen belemegy, biztosan átsült. Vedd ki a sütőből, majd csorgass a birsekre mézet. 
A birsalmából remek kompótot is főzhetsz. Pektintartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással van.

Ezt is szeretjük