Fahéjas sült birsalma: melengető desszert mézzel meglocsolva
A sült birsalma fahéjjal megszórva fantasztikus őszi édesség. Csodás illata belengi az egész lakást.

mezes-fahejas-sult-birsalma
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az illatos, kellemesen édeskés és savanykás ízű birsalmáért már az ókori görögök is rajongtak, gyógyászati értékét nagyra becsülték. Az egészséges, őszi csemegét nyersen kevésbé fogyasztjuk. Az élvezeti értéke nagyobb, ha megsütöd. A desszert langyosan a legjobb. Mézzel és fűszerekkel még csábítóbbá teheted.

Fahéjas sült birsalma

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • 8 kávéskanál cukor
  • 8 db csillagánizs
  • 4 kávéskanál fahéj
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, vágd ketté, a magházat távolítsd el egy éles késsel, és készíts kis mélyedést a közepébe. Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe. A közepükbe rakj egy kávéskanál kristálycukrot, egy-egy csillagánizst, és szórd meg a birseket fahéjjal. 

Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Amikor a birsalma már szép piros, szúrj a gyümölcsbe egy hegyes kést. Ha könnyen belemegy, biztosan átsült. Vedd ki a sütőből, majd csorgass a birsekre mézet. 
A birsalmából remek kompótot is főzhetsz. Pektintartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással van.

Ezt is szeretjük