Karácsonyi fahéjas, narancsos madártej habkönnyű galuskával
Nem kell bele liszt, sem puding, a fahéjas-narancsos madártej mégis sűrű lesz.
A madártej a legnagyobb ünnepeken is megállja a helyét. Néhány aromával, így naranccsal, fahéjjal igazán karácsonyivá teheted. A galuskákat ne főzd túl, és óvatosan szedd ki az edényből. Díszítheted mandulával, naranccsal vagy akár karamellel is.
Fahéjas-narancsos madártej
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 l tej
- 7 evőkanál cukor
- 6 db tojás
- 2 csomag vanília
- 1 db narancs
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá két evőkanál cukorral. Tegyél fel főni egy liter tejet. Amikor elkezd forrni, evőkanállal szaggasd bele a galuskákat. Oldalanként főzd egy-egy percig, majd óvatosan szedd ki szűrőkanállal, és tedd félre.
A tojássárgáját keverd ki a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, a narancs reszelt héjával és frissen facsart levével. Merj hozzá néhány evőkanál forró tejet a lábosból. Lassan, kevergetve öntsd a meleg tejhez, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Tedd a hidegre egy-két órára, majd a galuskával együtt tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció