Karácsonyi fahéjas, narancsos madártej habkönnyű galuskával

Nem kell bele liszt, sem puding, a fahéjas-narancsos madártej mégis sűrű lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A madártej a legnagyobb ünnepeken is megállja a helyét. Néhány aromával, így naranccsal, fahéjjal igazán karácsonyivá teheted. A galuskákat ne főzd túl, és óvatosan szedd ki az edényből. Díszítheted mandulával, naranccsal vagy akár karamellel is.

narancsos-fahejas-madartej-receptje

Fahéjas-narancsos madártej

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 l tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 2 csomag vanília
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá két evőkanál cukorral. Tegyél fel főni egy liter tejet. Amikor elkezd forrni, evőkanállal szaggasd bele a galuskákat. Oldalanként főzd egy-egy percig, majd óvatosan szedd ki szűrőkanállal, és tedd félre.
 

A tojássárgáját keverd ki a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, a narancs reszelt héjával és frissen facsart levével. Merj hozzá néhány evőkanál forró tejet a lábosból. Lassan, kevergetve öntsd a meleg tejhez, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Tedd a hidegre egy-két órára, majd a galuskával együtt tálald.

fahejas-narancsos-madartej
Ezt is szeretjük