Karácsonyi fahéjas, narancsos madártej habkönnyű galuskával
Nem kell bele liszt, sem puding, a fahéjas-narancsos madártej mégis sűrű lesz.

Karácsonyi fahéjas, narancsos madártej habkönnyű galuskával
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A madártej a legnagyobb ünnepeken is megállja a helyét. Néhány aromával, így naranccsal, fahéjjal igazán karácsonyivá teheted. A galuskákat ne főzd túl, és óvatosan szedd ki az edényből. Díszítheted mandulával, naranccsal vagy akár karamellel is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 l tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 2 csomag vanília
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá két evőkanál cukorral. Tegyél fel főni egy liter tejet. Amikor elkezd forrni, evőkanállal szaggasd bele a galuskákat. Oldalanként főzd egy-egy percig, majd óvatosan szedd ki szűrőkanállal, és tedd félre.
 

A tojássárgáját keverd ki a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, a narancs reszelt héjával és frissen facsart levével. Merj hozzá néhány evőkanál forró tejet a lábosból. Lassan, kevergetve öntsd a meleg tejhez, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Tedd a hidegre egy-két órára, majd a galuskával együtt tálald.

Blog.hu ajánló