Karácsonyi fahéjas, narancsos madártej habkönnyű galuskával
Nem kell bele liszt, sem puding, a fahéjas-narancsos madártej mégis sűrű lesz.

Karácsonyi fahéjas, narancsos madártej habkönnyű galuskával
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A madártej a legnagyobb ünnepeken is megállja a helyét. Néhány aromával, így naranccsal, fahéjjal igazán karácsonyivá teheted. A galuskákat ne főzd túl, és óvatosan szedd ki az edényből. Díszítheted mandulával, naranccsal vagy akár karamellel is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 l tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 2 csomag vanília
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá két evőkanál cukorral. Tegyél fel főni egy liter tejet. Amikor elkezd forrni, evőkanállal szaggasd bele a galuskákat. Oldalanként főzd egy-egy percig, majd óvatosan szedd ki szűrőkanállal, és tedd félre.
 

A tojássárgáját keverd ki a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, a narancs reszelt héjával és frissen facsart levével. Merj hozzá néhány evőkanál forró tejet a lábosból. Lassan, kevergetve öntsd a meleg tejhez, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Tedd a hidegre egy-két órára, majd a galuskával együtt tálald.

Ezt is szeretjük