Sütőben sült, fahéjas-mézes birsalma: egyszerű, mégis mennyei desszert

A sült birsalma hamisítatlan őszi desszert. A gyümölcs fanyarságát tompítja a méz, a fahéjtól pedig még finomabb lesz.

Fahéjas-mézes birsalma
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A birsalma rendkívül értékes gyümölcs, mégsem igazán felkapott. Nagy mennyiségben tartalmaz C- és A-vitamint, számos jótékony hatása ismert. Illata már messziről csábít, hát még, ha megbolondítod fahéjjal és csillagánizzsal. Nyersen kevésbé élvezhető, ha megsütöd, mesés desszert lehet belőle. Tálaláskor tejszínhabbal tovább fokozhatod az élményt.

Fahéjas-mézes birsalma

Hozzávalók

  • 6 db birsalma
  • 6 db csillagánizs
  • 6 teáskanál méz
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, vágd ketté, és távolítsd el a magházat. Ha túl nagy a gyümölcs, akár több szeletre is vághatod. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne az almákat. A mézet keverd össze a fahéjjal, mindegyik gyümölcsre szórj a keverékből, és mehet rájuk egy-egy csillagánizs.
Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor az almába könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd ki a sütőből, és csorgass rá még egy kis mézet. 
Ha birsalmasajtot is készítenél, menj biztosra! Csupán három hozzávaló szükséges a mennyei édességhez. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük