Sütőben sült, fahéjas-mézes birsalma: egyszerű, mégis mennyei desszert
A sült birsalma hamisítatlan őszi desszert. A gyümölcs fanyarságát tompítja a méz, a fahéjtól pedig még finomabb lesz.

fahejas-mezes-birsalma
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

Meglepően nőies az új fizuratrend: a kétszínű haj lesöpri az ombrét? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A birsalma rendkívül értékes gyümölcs, mégsem igazán felkapott. Nagy mennyiségben tartalmaz C- és A-vitamint, számos jótékony hatása ismert. Illata már messziről csábít, hát még, ha megbolondítod fahéjjal és csillagánizzsal. Nyersen kevésbé élvezhető, ha megsütöd, mesés desszert lehet belőle. Tálaláskor tejszínhabbal tovább fokozhatod az élményt.

Fahéjas-mézes birsalma

Hozzávalók:

  • 6 db birsalma
  • 6 db csillagánizs
  • 6 teáskanál méz
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, vágd ketté, és távolítsd el a magházat. Ha túl nagy a gyümölcs, akár több szeletre is vághatod. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne az almákat. A mézet keverd össze a fahéjjal, mindegyik gyümölcsre szórj a keverékből, és mehet rájuk egy-egy csillagánizs.
Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor az almába könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd ki a sütőből, és csorgass rá még egy kis mézet. 
Ha birsalmasajtot is készítenél, menj biztosra! Csupán három hozzávaló szükséges a mennyei édességhez. 

Ezt is szeretjük