Édes, fűszeres fahéjas csigák kelt tésztából: ezt az egész család imádni fogja
A friss, még meleg fahéjas csiga a ropogós cukros-fahéjas kéreggel felülmúlhatatlan.

Édes, fűszeres fahéjas csigák kelt tésztából: ezt az egész család imádni fogja
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelt tésztából készülő fahéjas csiga igazi kényeztetés az egész családnak. Belül puha, kívül ropogós, ha cukormázzal is leborítod, tényleg ellenállhatatlan lesz. Ez a recept már sokszor bizonyított, te sem fogsz benne csalódni. Örömmel csomagolsz majd belőle tízóraira. 

Fahéjas csigák kelt tésztából

Hozzávalók 20 darabhoz:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 3 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál barna cukor

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakj bele egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jól megemelkedik és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Rakd hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgát, majd öntsd hozzá a felfutott élesztőt, és kezdd dagasztani. Ezt a műveletet végezheted géppel is, hogy hamarabb végezz. Közben a tejet több részletben öntsd a tésztához. Annyit adj hozzá, amennyit felvesz. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Amikor már elválik a kezedtől és az edény falától, takard le, majd melegen helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.
 

Pihentetést követően a tésztát borítsd lisztezett deszkára, kicsit gyúrd át, és oszd ketté. Nyújtsd körülbelül 30x40 centis lapokká, majd kend meg az olvasztott vaj és a fahéj keverékével, valamint a cukorral. Tekerd fel, és vágd körülbelül két és fél centis szeletekre. A csigákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejét felvert tojással, és keleszd még 20 percig. Süsd pirosra 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük