Régimódi, fahéjas bundás alma: pont, ahogy a nagyi készítette
Az aranybarnára sült, fahéjjal, vaníliával bolondított bundás alma visszahozza a gyerekkori ízeket. Az isteni desszertet villámgyorsan elkészítheted.
A fahéjas bundás alma könnyű és ellenállhatatlan édesség. Tartalmas leves után második fogás, desszert vagy akár vacsora is lehet. Hűvösebb napokon langyosan esik igazán jól. A tésztája a palacsintáénál valamivel sűrűbb. Ha az alma kicsit savanykás, szórhatsz rá kevés cukrot.
Fahéjas bundás alma
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 3 db alma
- 4 evőkanál cukor
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1 dl szénsavas víz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg, a közepüket szúrd ki, és vágd egy centi vastag karikákra.
A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral és a tejjel. Add hozzá a fahéjjal elkevert lisztet, végül a szénsavas vizet, és dolgozd simára a tésztát. A palacsintáénál valamivel sűrűbb masszát kell kapni. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd rakd bele a palacsintatésztába mártott almákat. Süsd meg mindkét oldalukat szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció