5 mennyei házifagyi
A fagylalt nemcsak a gyerekek kiváltsága, de az biztos, hogy a készítésénél ők is szívesen segédkeznek. Próbáld ki kedvenc receptjeinket!
Fehérkávé fagylalt
Hozzávalók:
- 3 dl erős kávé
- fél liter tejszín
- 2 evőkanál cukor
- vaníliás cukor
Keverd össze a meleg kávét és a cukrot. Ha kihűlt, keverd össze a kicsit felvert tejszínnel.
Tedd egy tálba, és kezdd el fagyasztani. Két óra után keverj rajta félóránként egyet, amíg úgy nem ítéled, hogy fagylaltszerű. Természetesen fagylaltgépbe is teheted.
Mascarpone-eper fagylalt
Hozzávalók:
- 50 dkg földieper
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 50 dkg mascarpone sajt
- 125 ml tejszín
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből - néhány szem kivételével - botmixer segítségével készíts pürét. A kimaradt eperszemeket vágd apró kockákra. A tejszínt verd habbá, és add a simára elkevert mascarponéhoz, majd jól dolgozd össze az egészet. Keverd hozzá az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyaszd, vagy kövesd a fenti módszert.
Habos likőrfagylalt
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- másfél dl Cointreau
- 5 tojássárgája
- 1 vaníliarúd
- 30 dkg cukor
- 3 dl víz
A tojássárgáját verd fel habverővel, ameddig habos nem lesz. Készíts szirupot: a vízbe keverd bele a cukrot, és jól főzd össze. A még meleg sziruphoz add hozzá a vaníliarudat, majd hagyd teljesen kihűlni. Ha már nem meleg, folyamatos keverés közben, finom sugárban add hozzá a tojáshoz. Nagyon gyenge tűzön, vízfürdő fölött, habverővel való folyamatos keverés közben forrald fel. Ezután öntsd hideg vízzel és jéggel töltött edénybe állított tálba vagy a turmixgépbe. Addig keverd, amíg hideg és habos lesz. Add hozzá a Cointreau-t, majd a felvert tejszínhabot, és finoman keverd össze. A krémet öntsd zsírpapírral kibélelt formába, és 3-4 órára helyezd a hűtőbe.
Citromos fagylalt
Hozzávalók:
- fél liter joghurt
- 25 dkg porcukor
- 2 citrom
A lehető legegyszerűbb fagylalt, semmi főzés, csak keverés. A joghurtot és a porcukrot egy tálba téve, habverővel keverd össze, majd add hozzá a két citrom levét, illetve a lereszelt héját. A mélyhűtőbe téve fagyaszd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Olívaolaj fagyi
Bizarr a hangzása, pedig nagyon finom!
Hozzávalók:
- 6 tojássárgája
- 18 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
- 2 dl tejszín
- 1 dl jó minőségű extraszűz olívaolaj
Zöldséghámozóval vékonyan vágd le a narancs és a citrom héját. A tejet öntsd egy lábosba, és a citrushéjakkal együtt forrald fel, majd hagyd kihűlni. Közben a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverd, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a leszűrt tejet. Ezek után a tojásos tejet állandó kevergetés mellett főzd közepes lángon, addig, amíg be nem sűrűsödik. Biztos, ami biztos, gőzfürdő fölött is nagyon jól működik a dolog. Amikor elkészültél vele, öntsd át a krémet egy tálba, és jéghideg vízbe állítva keverd hidegre. Ha teljesen lehűlt, vékony sugárban öntsd hozzá az olívaolajat, és forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt. A tálat lefedve tedd a mélyhűtőbe, és félóránként-óránként alaposan keverd át a fagyit villával. Körülbelül három óra múlva fagyi-állaga lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- turmix
5 salaktalanító, karcsúsító, laktató turmix
- alma
- eper
5 isteni negatív kalóriás turmix
- méregtelenítés
- turmix