5 mennyei házifagyi

A fagylalt nemcsak a gyerekek kiváltsága, de az biztos, hogy a készítésénél ők is szívesen segédkeznek. Próbáld ki kedvenc receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fehérkávé fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 dl erős kávé
  • fél liter tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • vaníliás cukor

Keverd össze a meleg kávét és a cukrot. Ha kihűlt, keverd össze a kicsit felvert tejszínnel.

Tedd egy tálba, és kezdd el fagyasztani. Két óra után keverj rajta félóránként egyet, amíg úgy nem ítéled, hogy fagylaltszerű. Természetesen fagylaltgépbe is teheted.

 

Mascarpone-eper fagylalt

Hozzávalók:

  • 50 dkg földieper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 125 ml tejszín

A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből - néhány szem kivételével - botmixer segítségével készíts pürét. A kimaradt eperszemeket vágd apró kockákra. A tejszínt verd habbá, és add a simára elkevert mascarponéhoz, majd jól dolgozd össze az egészet. Keverd hozzá az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyaszd, vagy kövesd a fenti módszert.

Fagylaltgépet 8 000 forint körül vásárolhatsz az elektronikai boltokban, de ha nincs fagylaltgéped, mélyhűtőben is elkészítheted a jéghideg finomságokat. Ekkor tízpercenként keverd jól át a masszát, amíg teljesen meg nem fagy.

Habos likőrfagylalt

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • másfél dl Cointreau
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl víz

A tojássárgáját verd fel habverővel, ameddig habos nem lesz. Készíts szirupot: a vízbe keverd bele a cukrot, és jól főzd össze. A még meleg sziruphoz add hozzá a vaníliarudat, majd hagyd teljesen kihűlni. Ha már nem meleg, folyamatos keverés közben, finom sugárban add hozzá a tojáshoz. Nagyon gyenge tűzön, vízfürdő fölött, habverővel való folyamatos keverés közben forrald fel. Ezután öntsd hideg vízzel és jéggel töltött edénybe állított tálba vagy a turmixgépbe. Addig keverd, amíg hideg és habos lesz. Add hozzá a Cointreau-t, majd a felvert tejszínhabot, és finoman keverd össze. A krémet öntsd zsírpapírral kibélelt formába, és 3-4 órára helyezd a hűtőbe.

Citromos fagylalt

Hozzávalók:

  • fél liter joghurt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 citrom

A lehető legegyszerűbb fagylalt, semmi főzés, csak keverés. A joghurtot és a porcukrot egy tálba téve, habverővel keverd össze, majd add hozzá a két citrom levét, illetve a lereszelt héját. A mélyhűtőbe téve fagyaszd meg.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Olívaolaj fagyi

Bizarr a hangzása, pedig nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 6 tojássárgája
  • 18 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 1 citrom héja
  • 1 narancs héja
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl jó minőségű extraszűz olívaolaj

Zöldséghámozóval vékonyan vágd le a narancs és a citrom héját. A tejet öntsd egy lábosba, és a citrushéjakkal együtt forrald fel, majd hagyd kihűlni. Közben a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverd, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a leszűrt tejet. Ezek után a tojásos tejet állandó kevergetés mellett főzd közepes lángon, addig, amíg be nem sűrűsödik. Biztos, ami biztos, gőzfürdő fölött is nagyon jól működik a dolog. Amikor elkészültél vele, öntsd át a krémet egy tálba, és jéghideg vízbe állítva keverd hidegre. Ha teljesen lehűlt, vékony sugárban öntsd hozzá az olívaolajat, és forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt. A tálat lefedve tedd a mélyhűtőbe, és félóránként-óránként alaposan keverd át a fagyit villával. Körülbelül három óra múlva fagyi-állaga lesz.

Ezt is szeretjük