Jéghideg málnafelfújt
A nagy forróságban nincs is jobb, mint egy fa árnyékában hátradőlve hideg édességgel hűsölni.
Ugyan kissé macerás az elkészítése az alábbi receptnek, de mindenképp érdemes kipróbálnod, ha vendégeket vársz, vagy ha csak a családot szeretnéd meglepni.
A málna gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel helyettesíthető, próbáld ki más ízekkel is!
Fagyasztott málnafelfújt:
Hozzávalók:
- 55 dkg málna
- 22 dkg porcukor
- 5 tojás
- 6 dl habtejszín
- víz
Elkészítés ideje:
20 prc plusz hűtés.
Elkészítés menete:
A málnákat dobd be egy turmixgépbe, és alaposan pépesítsd, majd szűrd le a kapott masszát, hogy ne maradjon benne mag. Végy egy 18 cm átmérőjű sütőformát, tegyél bele sütőpapírt úgy, hogy a tetején kilógjon, ez öleli majd körül a felfújtat. Egy kis vízben oldd fel a cukrot, és addig főzd őket együtt, amíg a szirup össze nem áll még folyós, de már alakítható állagúra. Ezután a fehérjét verd fel, nem kell teljesen keményre, inkább csak félkemény legyen, öntsd bele lassan a szirupot, és amikor benne van, akkor az egészet verd keményre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A tejszínből 4 dlt mérj ki, és készíts belőle lágyabb habot. A málnapépbe öntsd bele a szirupos fehérjehabot, majd add hozzá a tejszínhabot is, óvatosan dolgozd őket össze úgy, hogy egységes színe és állaga legyen. Az így kapott masszát töltsd bele a sütőformába, úgy, hogy ne érje el a papír tetejét, majd simítsd el. Ha ezzel kész vagy, tedd a mélyhűtőbe legalább hat órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát tud állni. Tálalás előtt fél órával vedd ki, díszítsd málnával és tejszínhabbal.
Még több sütemény!
Mindenki szereti a süteményeket, akár nézegetni is, látogasd meg képgalériánkat.
OLVASD EL EZT IS!
- eper
- sütemény
Epres-túrós bögrés süti
- eper
- sütemény
Gyümölcskrémes piskóta édesszájú délutánokra
- muffin
- sütemény