Jéghideg málnafelfújt

Hűsítő desszert kánikula idejére

A nagy forróságban nincs is jobb, mint egy fa árnyékában hátradőlve hideg édességgel hűsölni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyan kissé macerás az elkészítése az alábbi receptnek, de mindenképp érdemes kipróbálnod, ha vendégeket vársz, vagy ha csak a családot szeretnéd meglepni.

A málna gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel helyettesíthető, próbáld ki más ízekkel is!

Fagyasztott málnafelfújt:

Hozzávalók:

  • 55 dkg málna
  • 22 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 6 dl habtejszín
  • víz

Elkészítés ideje:

20 prc plusz hűtés.

Elkészítés menete:

A málnákat dobd be egy turmixgépbe, és alaposan pépesítsd, majd szűrd le a kapott masszát, hogy ne maradjon benne mag. Végy egy 18 cm átmérőjű sütőformát, tegyél bele sütőpapírt úgy, hogy a tetején kilógjon, ez öleli majd körül a felfújtat. Egy kis vízben oldd fel a cukrot, és addig főzd őket együtt, amíg a szirup össze nem áll még folyós, de már alakítható állagúra. Ezután a fehérjét verd fel, nem kell teljesen keményre, inkább csak félkemény legyen, öntsd bele lassan a szirupot, és amikor benne van, akkor az egészet verd keményre.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A tejszínből 4 dlt mérj ki, és készíts belőle lágyabb habot. A málnapépbe öntsd bele a szirupos fehérjehabot, majd add hozzá a tejszínhabot is, óvatosan dolgozd őket össze úgy, hogy egységes színe és állaga legyen. Az így kapott masszát töltsd bele a sütőformába, úgy, hogy ne érje el a papír tetejét, majd simítsd el. Ha ezzel kész vagy, tedd a mélyhűtőbe legalább hat órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát tud állni. Tálalás előtt fél órával vedd ki, díszítsd málnával és tejszínhabbal.

Még több sütemény!

Mindenki szereti a süteményeket, akár nézegetni is, látogasd meg képgalériánkat.

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük